Nyheter / Playstation Vita

Har Sony gett upp den bärbara marknaden?

Playstation 4 säljer fantastiskt bra, men för Playstation Vita går det betydligt trögare.

PS4 och PSV till Kina i mars

Sony har avslöjat att de kommer släppa sin bärbara konsol Playstation Vita och deras senaste stationära, Playstation 4 i Kina.

Månadens spelsläpp mars 2015

Våren kopplar ett allt större grepp om Sverige, vad passar bättre än att fira med ett eller annat spelköp i mars?

Tearaway Unfolded i sommar

Kenneth Young är namnet på personen som avslöjat att spelet släpps i sommar. Han tar hand om alla ljud i kommande Playstation 4-spelet Tearaway Unfolded, som är uppföljaren till spelet med samma namn (utan Unfolded). Ett spel som släpptes med dunder och brak till Playstation Vita.

Svenska Helldivers har fått datum

Kommande Helldivers som utvecklas av Luleåbaserade spelstudion Arrowhead Game Studios, har fått ett datum. Deras allra första spel till Playstation 3, Playstation 4 och Playstation Vita.

Sony visar upp Playstation Vita-spel som kommer under våren

De har inte glömt bort Playstation Vita, något man får se när man ser mängden spel som kommer till den kraftfulla bärbara maskinen kommande våren.

Månadens spelsläpp februari 2015

Ny månad och nya möjligheter vad gäller spelinköp. Vad lockar dig i februari?

Systemprogramvaran v3.36 gör din Playstation Vita stabilare

Senaste systemprogramvaran är uppe på 3.36 på Playstation Vita och Playstation TV. Släpptes igår den 14:e januari och ska göra din bärbara konsol lite stabilare.

Playstation 4 har försenats i Kina

Den elfte januari var det tänkt att konsolen Playstation 4 och bärbara maskinen Playstation Vita skulle släppas i Kina. Ett beslut som ändrades av Sony några dagar innan datumet. Rykten går nu om att konsolen är för öppen för att få lanseras i Kina.

Nytt Svampbob-spel avslöjat till Playstation Vita

Activision håller på att utveckla ett helt nytt spel med Svampbob och hans vänner. Spelet ska ha fått namnet Spongebob HeroPants.

Månadens spelsläpp januari 2015

Nytt år och nya spel!

Sony släpper Playstation 4 i Kina

Sony känner sig redo att släppa Playstation 4 och Playstation Vita i Kina, tre månader efter att Microsoft släppte den på samma marknad och ungefär tolv månader efter att Kina tagit bort förbudet mot utländska spelkonsoler.

Månadens spelsläpp december 2014

Vilka nya och heta spel kommer ligga under granen i år?

Dejtande av fåglar till Playstation 4 och Playstation Vita

Hatoful Boyfriend är ett spel som funnits sedan 2012 till bland annat PC, fast nästa år är det dags för denna visuella novell att komma till Playstation 4 och Playstation Vita. Detta avslöjades med en helt ny trailer.

Månadens spelsläpp oktober 2014

En ny månad står för dörren och med den kommer en hel del nya spel. Finns det något för dig här?

Playstation Vita "här för att stanna" enligt Sony

Tror du att Sony gett upp sin senaste bärbara konsol Playstation Vita? Då tror du fel, åtminstone enligt Sony i en intervju med Eurogamer.

Möt Kick och Fennick på Playstation Vita

Ett helt nytt spel utan några föregångare är planerat till Playstation Vita. Det är Jaywalkers Interactive som står för utvecklandet av det nya spelet som kallas "Kick & Fennick". Ett plattformsspel där man möter de två namnen.

Upptäck Minecraft på Playstation Vita

Minecraft kommer till Playstation 4 och Playstation Vita i augusti. Häromdagen kom en trailer upp där man vill att vi ska uppleva Minecraft på Playstation Vita.

Tearaway kommer till Playstation 4!

Media Molecule har äntligen avslöjat deras planer för sitt nästa spel!

Spela som omgivningen i Pavilion

Pavilion är ett spel som utvecklas till Playstation 4 och Playstation Vita. Det är lite speciellt då du inte styr karaktären, utan din uppgift är att manipulera omgivningen så att karaktären på skärmen kan röra sig framåt och utforska världen. De kallar det fjärdeperson.

Playstation Vita TV till Europa

Det har funnits en del besökare som önskat att Playstation Vita TV skulle släppas här i Sverige, en konsol som i dagsläget endast finns tillgängligt i Japan. Nu är er önskan uppfylld då den kommer till Europa senare i år.

Bilar med jetmotorer i juli

I "Jet Car Stunts" som släpps i juli till Playstation 3 och Playstation Vita åker du bilar med jetmotorer. Se upp i himlen visar det sig på den nya trailern.

Playstation Vita får nytt Soul Sacrifice

För ungefär ett år sedan släpptes Soul Sacrifice till Playstation Vita, nu släpps ännu ett spel i serien vid namn Soul Sacrifice Delta till samma bärbara konsol.

Lanseringsdatum till Borderlands 2

Playstation Vita-versionen av Borderlands 2 har fått ett lanseringsdatum i Europa. Spelet släpptes den sjätte maj i USA och några veckor senare kommer det till Sverige.

PS Vita Slim till Amerika

Den sjunde februari 2014 släpptes Playstation Vita Slim i Storbritannien. Idag den sjunde maj kom den till nästa territorium, Amerika.

Alla PSP och PS1 Classic-spel fungerar nu på Playstation Vita?

Enligt rapporter på det välkända forumet NeoGAF så har Sony gjort de flesta digitala Playstation Portable och Playstation 1 Classic-spel, tillgängliga på Playstation Vita.

Remote Play till Playstation Vita TV

Sony Computer Entertainment Hong Kong höll presskonferens i Singapore och släppte ny info om nästa uppdatering till Playstation Vita TV. En stor anledning till varför vi inte kan vänta länge nog till en utannonsering i Europa.

Japan: Playstation 4 säljer dåligt

I Europa har Playstation 4 sålt i mängder och flera rekord har slagits därefter. Rekorden låter inte sig vänta i Japan heller, fast där är det tvärtemot. Den säljer rekorddåligt.

Foul Play - Fightning på en teater

Ta dig an Foul Play, ett fightningspel på Playstation 4 och Playstation Vita som utspelar sig på en teater. Ja, du läste rätt. En teater fylld med folk. Kolla in trailern!

Tearaway billigare under några dagar

Playstation Vita-spelet Tearaway kommer till den 26 februari vara billigare än vanligt, om du vill ha spelet digitalt.

Flappy Bird i LittleBigPlanet

Du har väl inte missat Flappy Bird. Ett spel till Android och iOS som många månader låg orört i de digitala butikerna. Fast en dag hände det något och det blev populärt. Plötsligt pratade alla om hur svårt det var att få poäng, där många hade problem med att få två eller varför inte 75 poäng. Sedan hände något unikt, spelet som drog in ungefär 300 000 kronor per dag, togs bort från butikerna.

Statistik från Sony

Det går bra för Playstation 4 och det finns ingen tvekan om att Sony vill visa upp det. Nu har de kommit ut med lite smaskig statistik kring Playstation 4 och deras tjänster.

Det ultimata städarspelet ute nu

Dustforce är här! Ett plattformsspel där man är en akrobatisk städare eller städerska och du rent av springer genom banorna med din kvast och försöker uppnå så höga poäng som möjligt.

Snabba fingrar med Surge Deluxe

Matcha block i olika färger. Det är uppgiften du har i Playstation Vita-spelet Surge Deluxe som har släppts i Nordamerika. Släppdatumet i Sverige är okänt. Fast du kanske nöjer dig med en trailer?

PS Vita Slim i februari

Sony har avslöjat att PS Vita Slim släpps den sjunde februari, i Storbritannien.

Bodycheck till Playstation Vita i år

Utvecklarna förklarar spelet som en sport, men du behöver inte gilla sport för att gilla Bodycheck. De berättar att senaste årens sportspel saknar något, kanske lite för jobbigt att spela eller griper inte tag i kaoset på spelplanen. Fast det är något detta spel ska lösa.

Sony ensamma på Taipei Game Show!

Det finns spelmässor av många olika storlekar. Snart är det dags för en något mindre i Taipei där Sony blir ensam, sett till de tre stora konsoltillverkarna, att ställa upp.

Buggar i Minecrafts Playstation 3-version ska lösas

4J Studios som utvecklar konsolversionerna av Minecraft har berättat att de känns vid om att spelet har ett antal stora buggar. Dessa problem kan dessutom orsaka att arbetet på Playstation Vita och Playstation 4-versionen blir lidande.

Sony berättar hur du kan spela på din Playstation Vita

I en kortare reklamsnutt berättar Sony hur man kan spela på sin bärbara konsol. De tar bland annat upp möjligheten att kunna spela ett spel på båda konsolerna och använda samma sparning.

VVVVVV kommer till Playstation Vita i år

Utvecklaren av spelet, Terry Cavanagh har berättat att spelet med det konstiga namnet VVVVVV släpps under 2014.

Playstation Now: Spela The Last of Us på Playstation Vita

IGN testar The Last of Us på Playstation Vita.

Lanseringen av PS4 har ökat Playstation Vitas försäljning

Efter att Playstation 4 lanserades har Playstation Vitas försäljning ökat ganska mycket. Men kan Sony jubla redan?

FlOw ute till Playstation 4 och Playstation Vita!

Nu har Thatgamecompany släppt en portning av sitt första spel FlOw, till Playstation 4 och Playstation Vita.

Playstation Mobile nu i Sverige

Om du äger en Playstation-certified smartphone eller surfplatta är detta glada nyheter för dig. Du kan exempelvis köpa ett spel via Playstation Mobile på din smartphone, sedan kan du enkelt ladda ner och spela det spelet inte bara på din mobil, utan även din surfplatta och Playstation Vita!

Minecraft till Playstation 3!

En svensk succé. Det är ingen överdrift när man förklarar vad Minecraft är. Idag släpps spelet till Playstation 3 via Sony Entertainment Network Store.