Nyheter / Playstation Network

Uppdatera ditt underkonto till huvudkonto

Om man har barn som spelar kan det vara lämpligt att skapa ett underkonto (sub account) till dem, via sitt huvudkonto (master account). På så vis kan föräldern få mer kontroll över köp och spelande. Men när dessa barn blir äldre vill de förmodligen ha mer kontroll över sitt konto. Det har varit omöjligt fram tills nyligen.

Playstation Network ligger nere

Sony undersöker problemen.

Status på Sonys servrar snart i Europa

För ett par veckor sedan öppnade Sony en ny hemsida där man kan se status på olika funktioner som finns på Playstation Network. De servarna gäller endast i Amerika men nu har de bekräftat att en liknande sida kommer för Europas servrar.

Sony öppnar sida för att se status på servrar

Det har hänt många. Att man sätter sig ner och startar sin konsol för att spela lite online. Men istället får man endast se en felkod och informationen om att det inte går att logga in. Med denna sida som Sony nu valt att implementera så kan man enkelt se innan man startar konsolen, om servrarna är igång. Åtminstone i USA.

Sony har släppts koderna för tioprocentsrabatterna

Varje land har sin egna kod man ska skriva in i Playstation Store (redeem code) om man vill använda sig av rabatten vid ett köptillfälle. Vi har listan på ländernas kod, inklusive Sverige. Kom ihåg att koden endast är giltig vid ett köptillfälle och endast till klockan 10:00 den 26:e januari.

Tioprocentsrabatten kommer inte kunna användas till förhandsbokningar

Imorgon kommer Sony dela med sig av en rabattkod på Playstation Store, som en ursäkt för servernas nertid runt julafton. Tio procent vid ett köptillfälle gäller i butiken men inte för alla produkter.

Kompensationen för julhelgens strul kommer på fredag

På fredag och några dagar framåt så kommer Sony erbjuda tio procents rabatt vid ett köptillfälle på Playstation Store.

Planerat underhåll av Playstation Network på torsdag

Sony planerar ett underhåll på torsdagen som kommer göra att det inte går att logga in på onlinetjänsten.

Användare upplever problem med Playstation Network - igen

Har du upplevt att Playstation Network inte varit tillgängligt idag? Då har vi svaret. Det officiella twitterkontot Ask Playstation berättar att de undersöker problemen som några rapporterat.

Sony erbjuder kompensation för Playstation Networks nertid

Runt juletiderna så orsakade en DDoS-attack nertid för Playstation Network. Överbelastningsattacker som påverkade alla som ville spela online eftersom man inte kunde komma online. Nu har Sony kommit ut med en kompensation till alla användare.

Nu rekommenderar Sony att ändra MTU för nätverksproblemen

Som ni känner till så är det svårt att komma åt Playstation Network. Tidigare har folk kommit med tips om att ändra en inställning som kallas "MTU" (Maximum Transmission Unit). Numera är det även ett officiellt tips från Sony.

En möjlig lösning för att komma in på Playstation Network

Sony har berättat att Playstation Network gradvis kommer tillbaka, alltså så kommer många fortfarande ha problem med att logga in. Vi har fått in en smidig guide som kan vara en lösning för hur man kommer in.

Playstation Network kommer gradvis tillbaka

Enligt Playstation på meddelandetjänsten Twitter så ska nätverket i nuläget för Playstation Vita, Playstation 3 och Playstation 4 gradvis komma tillbaka.

Fortsatta problem med Playstation Network

För några dagar sedan påbörjades en överbelastningsattack mot Playstation Network, något som Playstation och dess tekniker fortfarande försöker lösa.

Playstation Network nere i juletider

I dagarna kanske många väljer att spela TV-spel med sina vänner. Om det handlar om att spela online så kan det bli krångligt eftersom många upplever problem när de försöker logga in.

Underhåll av Playstation Network

Under måndagen den 17:e november så blir det underhåll av Playstation Network. Om man vill spela online under underhållet så gäller det att logga in före 16:30.

Underhåll av PSN idag och imorgon

Det senaste planerade underhållet av Playstation Network blev uppskjutet och nu har Sony kommit ut med en ny tid, som börjar idag.

Underhåll av PSN idag och imorgon

Sony har meddelat att Playstation Network kommer stängas ner mellan den andra till den tredje juni för underhåll.

Underhåll av Playstation Network på påskledigheten

Planerat att spela online på måndag? Se då till att logga in i tid, för ett underhåll är inplanerat till måndag kväll.

Underhåll av Playstation Network på måndag

Sony har meddelat att Playstation Network kommer att stängas ner för underhåll på måndag.