Nyheter / Arkiv

A Way Out har fått ny trailer

Häromdagen var det dags för årets 'The Game Awards', där befann sig Josef Fares och visade hans nya spel med uppgiften att man ska fly från ett fängelse. Det är ett co-op spel för två spelare, med en ovanlig twist. Det krävs att man är två spelare. Det går inte att spela bara med en.

Snart börjar årets mässa Playstation Experience

Mässan börjar den 9:onde december, klockan 19:00.

Du har väl inte missat och förboka NHL 18 ?

EA Sports näst kommande spel NHL 18 finns o förboka.

Dubbel rea på PSN

Det är just nu dubbel rea på PSN för de som har PS Plus.

The Last of Us 2 utannonserat!

Uppföljaren av det populära spelet The Last of Us, som sålt i över åtta miljoner exemplar har fått en uppföljare.

Populäraste spelen på Playstation Store under 2015

Nytt år brukar innebära många intressanta listor och annan statistik kring förra året. Nu är det dags att se vilka spel som var populärast att köpa på Playstation Store.

Uppdatera ditt underkonto till huvudkonto

Om man har barn som spelar kan det vara lämpligt att skapa ett underkonto (sub account) till dem, via sitt huvudkonto (master account). På så vis kan föräldern få mer kontroll över köp och spelande. Men när dessa barn blir äldre vill de förmodligen ha mer kontroll över sitt konto. Det har varit omöjligt fram tills nyligen.

Playstation Network ligger nere

Sony undersöker problemen.

Uncharted 4 släpps i april

Naughty Dogs kommande storspel Uncharted 4 försenas en månad.

Gameplay från Kingdom Hearts 3

Utvecklarna Square Enix har släppt en video som är en kombinerad trailer för både Kingdom Hearts 2.8 och Kingdom Hearts 3. Där det förstnämnda spelet är en HD-remake för tidigare spel i serien.

"Hackare" hotar att stänga ner Playstation Network under julledigheten

Förra året vid julafton så låg Playstation Network nere. Då tog gruppen Lizard Squad på sig problemen som hade uppstått. Nu hotar en annan grupp, Phantom Squad med att samma sak ska hända i år vid julen.

12 minuter gameplay och snack om Mafia 3

Spelhemsidan IGN har fått en pratstund med utvecklarna bakom Mafia 3, som gett totalt 12 minuter med gameplay.

The Division får en trailer med jultema

Det svenskutvecklade spelet Tom Clancy: The Division som väntar på lansering nästa år (2016) har fått en ny trailer med julen i fokus.

Köp ett spel, få två - erbjudande i Playstation Store

Tills den 24:e december har Sony ett erbjudande. Om man köper ett spel ur en lista på totalt 26 spel så får man ett annat valfritt spel från listan, helt gratis.

Sony släpper mobilappen Playstation Messages

De har i dagarna kommit med en ny app till iOS och Android som de kallar Playstation Messages.

Playstation Gear till Sverige

Gillar du Playstation eller vill du kanske klä dig som en lönnmördare?

NHL 16 Ute nu!

Nu har äntligen NHL 16 släppts!

Har Sony gett upp den bärbara marknaden?

Playstation 4 säljer fantastiskt bra, men för Playstation Vita går det betydligt trögare.

The New EASHL Beta

Tillgängligt nu!

PS4 säljer snabbare än PS2

Totalt sett såldes det över 155 miljoner Playstation 2-konsoler och är genom det den mest sålda konsolen genom tiderna. Playstation 4 säljer däremot snabbare än vad Playstation 2 gjorde!

Ny trailer till Just Cause 3

Det svenskutvecklade spelet har fått en ny trevlig, men kort trailer!

Mer information om Call of Duty: Black Ops 3 ute nu

Tidigare berättade vi att det skulle komma mer information om årets Call of Duty, den 26:e april. Nu har en trailer kommit.

Svenska Avalanche Studios visar upp Mad Max

Mad Max är det kommande spelet från utvecklarna som gjort Just Cause. Nu har vi fått fyra minuter med trevligt gameplay!

Utvecklingen av kommande Silent Hills avbryts?

Filmskaparen Guillermo del Toro som har samarbetat med Hideo Kojima för det kommande Silent Hills till Playstation 4, har berättat att spelet inte kommer släppas.

Star Wars Battlefront har fått trailer och datum

Kommande Battlefront av svenska spelstudion DICE har fått en trevlig trailer. Den 17:e november släpps spelet som har samma spelmotor och grund som Battlefield-spelen.

Nytt Guitar Hero avslöjat!

För lite mindre än en månad sedan så avslöjade Harmonix deras nya del i spelserien Rock Band. Nu avslöjar Activision spelet de ska konkurrera med, nämligen Guitar Hero Live. Ett spel där man ska få möta en riktig publik med en ny gitarr utan färgglada knappar som tidigare utgåvor hade.

Siduppdatering: Uppdaterad design

Vi kände att sidan behövde uppiffning och uppdatering, så vi la ett rejält arbete på den. Hoppas den uppskattas!?

Call of Duty: Black Ops 3 avslöjat med en teaser

Treyarch har avslöjat årets Call of Duty.

Playstation Plus i april

Den åttonde april inkommer månades spel som är gratis för Playstation Plus-användare.

(Aprilskämt) Siduppdatering: PSForum är nu handikapp-anpassat

Om ni har undrat varför de vart lite ont om aktivitet från PSForums crew senaste är de för vi jobbat febrilt med att handikapp-anpassa sidan.

Spotify ute nu till PS4 och PS3!

Igår dök det upp rykten om att Spotify möjligtvis skulle komma någon gång i maj. Ett rykte som har dementerats med tanke på att tjänsten finns ute på både Playstation 3 och Playstation 4 sedan idag!

Spotify till PS3 och PS4 i maj?

Nya rykten säger att Spotify kommer anlända till Sonys två senaste stationära konsoler i slutet av maj. Nästan två månader efter att Music Unlimited stängs ner idag.

Sista chansen att uppgradera Final Fantasy XIV från PS3 till PS4

Om man har Final Fantasy XIV: A Realm Reborn till Playstation 3 så finns en möjlighet att uppgradera det till Playstation 4-versionen, helt gratis. En kampanj som går ut i slutet av mars.

Status på Sonys servrar snart i Europa

För ett par veckor sedan öppnade Sony en ny hemsida där man kan se status på olika funktioner som finns på Playstation Network. De servarna gäller endast i Amerika men nu har de bekräftat att en liknande sida kommer för Europas servrar.

Bloodborne har släppts - vi samlar recensionerna

I onsdags släpptes ett efterlängtat spel. Ett spel där svårighetsgraden ofta är i fokus. Eftersom utvecklarna satsat på att göra spelet svårare än vad dagens spel vanligtvis är.

Playstation Mobile läggs ner - såhär sparar du dina spel

Playstation Mobile är en tjänst där man kan köpa olika spel som delvis är relaterade till Playstation. Tydligen något som inte verkar gå tillräckligt bra eftersom att de valt att lägga ner tjänsten i år. Men det går att spara alla spelen man köpt för att kunna spela vidare.

Systemuppdateringen 2.50 till PS4 släpps imorgon

Kommer gå att ladda ner torsdagen den 26:e mars.

Ett nytt biljardspel till Playstation 4

Pure Pool blev det första biljardspelet till den allra senaste konsolen. Andra spelet heter Hustle Kings och släpptes för ett par dagar sedan. En något komisk punkt i det hela är att det är samma utvecklare. VooFoo Studios.

Prequel för Wolfenstein: The New Order ute i maj

Wolfenstein: The Old Blood, har en historia vilket utspelar sig före tidigare släppta Wolfenstein: The New Order. Har fått ett datum.

Lämnar Hideo Kojima Konami och Metal Gear Solid efter september?

Rykten pekar på att den välkända spelutvecklaren Hideo Kojima lämnar sitt arbete hos Konami och spelserien Metal Gear Solid efter att Metal Gear Solid V: Phantom Pain släppts.

Speltoppen v.11 (2015)

Nytt spelläge gör att Grand Theft Auto V når nygamla höjder.

Över tre miljoner människor har köpt Dying Light

Den 18:e mars hade Dying Light varit ute i 45 dagar. På dessa dagar har zombiespelet som utvecklats av Techland redan sålt i över tre miljoner exemplar.

God of War 3: Remastered till PS4 i sommar

Idag den 22:a mars fyller spelserien tio år. Den 22:a mars 2005 släpptes den allra första delen av God of War. Finns det någon bättre tid att avslöja att God of War 3: Remastered släpps till Playstation 4 i juli?

Sony öppnar sida för att se status på servrar

Det har hänt många. Att man sätter sig ner och startar sin konsol för att spela lite online. Men istället får man endast se en felkod och informationen om att det inte går att logga in. Med denna sida som Sony nu valt att implementera så kan man enkelt se innan man startar konsolen, om servrarna är igång. Åtminstone i USA.

Europa får Planetside 2 beta om några dagar

Betan för Planetside 2 har funnits i Amerika sedan januari. Två månader senare, den 25:e mars så kommer den stängda betan till Europa. Det är enkelt att ansöka, sedan är det bara att hoppas att man får tillgång till betan.

Tre spel får snart sina onlinefunktioner nedstängda

Plattformarna som berörs är tre. Playstation 3, Playstation Vita och Playstation 4!

Utvecklarstudion bakom DriveClub gör nedskärningar

Sony kommer avskeda en del människor som gjort DriveClub. Ett steg de tar för att Evolution Studios kommer få arbeta med bilspelet som en service, speciellt Playstation Plus-utgåvan.

Speltoppen v.10 (2015)

Ett populärt zombiespel står högst upp på listorna.

Datum och bilder till Farming Simulator 2015

Farming Simulator finns redan på datorer men konsolerna väntar. I maj får vi se Farming Simulator på Xbox 360, Xbox One, Playstation 3 och Playstation 4.

Rock Band 4 i oktober

Rykten säger att Harmonix har avslöjat månaden.

I Danmark kan du donera blod och få Bloodborne

GivBlod är företaget som gått in i ett samarbete med Playstation Danmark. Bloddonationer räddar liv och tydligen så vill de locka till sig mer manliga donerare. Män står för cirka 70 procent av alla som ger blod runt om i världen, siffror som tydligen inte stämmer överrens med Danmarks statistik.

Tjuv och polis-spelet Battlefield: Hardline har lanserats

Visceral Games som tidigare utvecklat Dead Space, fick för några år sedan en uppgift om att göra deras allra egna version av Battlefield. Nu har spelet med temat tjuvar och poliser kommit upp på butikshyllorna. Vi samlar recensionerna.

Säg hej då till Tiger Woods

Tiger Woods har vunnit åtskilliga golftävlingar, haft sitt namn på EA:s golfspel sedan 1999 och kan förmodligen klassas som en av sportens största. Ett gott rykte som försämrades på grund av olika skandaler.

Titanfall 2 kommer till Playstation 4?

Det allra första Titanfall släpptes för ungefär ett år sedan, konsolexklusivt till Xbox samt PC. Utvecklarna av spelet är Respawn Entertainment som består till stor del av gamla nedlagda studion Infinity Ward. En av deras anställda har nu kommit med kommentarer som tyder på att nästa del inte blir konsolexklusiv.

Snabbaste fordonet i Battlefield Hardline: en körbar soffa

Battlefield: Hardline har inte släppts ännu, utan releasen går av stapeln på torsdag den 19:e mars. Men det hindrar tydligen inte folk att redan börja upptäcka spelet och dess easter eggs.

Bloodborne närmar sig release

Om två veckor släpps Bloodborne, en uppföljare till det svåra spelet Dark Souls. Redan nu har en lanseringstrailer letat sig fram även fast det är tio dagar kvar till 25:e mars.

Speltoppen v.9 (2015)

Förra speltoppen var en vecka för en del med sportlov, även vecka 9 är en sådan vecka. Ett tillfälle för skolungdomar att spela lite spel emellan de där sportaktiviteterna. Vilka spel valde de och resten av Sveriges befolkning?

Vilka låtar vill du se i Rock Band 4?

Harmonix har en flik tillägnad låtönskningar på sin hemsida. Skriv in din önskning och klicka på skicka. Hoppas och vänta!

Rösta om prylar till samlarutgåvan av Just Cause 3

Svenska utvecklarna Avalanche Studios vill veta vad för material vi vill ha i samlarutgåvan till Just Cause 3. Därför ger de en möjlighet att rösta på tre saker ur en lista på totalt tolv prylar.

Uncharted 4 kommer våren 2016

Utvecklarna Naughty Dogs har i många månader verkat satsa på att lansera Uncharted 4: A Thief's End under 2015. Något som verkar ha gått i kras nu när de avslöjat att nästa spel i spelserien släpps nästa år.

Project Cars försenas en tredje gång

November 2014 var allra första exakta släppdatumet utvecklarna Slightly Mad Studios gav deras kommande bilspel Project Cars. Första förseningen blev till 20:e mars och andra dröjsmålet skulle få oss att vänta till någon gång i april. Kanske de nu valt att försena spelet en sista gång, till maj.

Sony har bekräftat systemuppdateringen 2.50

Tidigare i veckan så kom det upp rykten om en ny systemuppdatering som skulle lägga till flertalet efterlängtade funktioner. Sony har nu bekräftat uppdateringen och de kallar den "Yukimura".

Krossar Crota's End i Destiny - ensam och utan skjutvapen

Crota's End klassas som den svåraste raiden i hela Destiny. Att klara av utmaningen ensam är svårt. Att klara av den utan att skjuta ett endaste skott må vara ännu svårare.

PS4 och PSV till Kina i mars

Sony har avslöjat att de kommer släppa sin bärbara konsol Playstation Vita och deras senaste stationära, Playstation 4 i Kina.

Heists till GTA V ute nu

Igår den 10:e mars släpptes Heists till Grand Theft Auto V.

Speltoppen v.8 (2015)

Vecka åtta, sju dagar där många njöt av sportlovet.Lite uteaktiviteter och en del inköp av TV-spel inför långa spelkvällar?

31 nya bilder av GTA V: Heists

Grand Theft Auto V får den tionde mars ett nytt gratis spelläge kallat Heists. Rockstar Games har börjat hypa upp alla uppdragen lite extra nu med 31 nya bilder.

Lagarbete är viktigt i GTA V: Heists

Femton sekunder. Rockstar Games behöver inte ha en längre video än det för att förklara att lagarbete är viktigt i kommande tillägget i Grand Theft Auto V. Samt att dessa uppdrag släpps den tionde mars.

En stor systemuppdatering för Playstation 4 verkar närma sig

Enligt nyuppkomna rykten så låter Sony utvalda användare, testa systemuppdateringen 2.50, som ska innehålla mycket nya saker. Däribland något som kallas "suspend" och "resume".

Lanseringstrailern för Zombie Army Trilogy här

Nazi Army Trilogy var för två år sedan enskilt nedladdningsbart material för spelet Sniper Elite V2. Något som verkar ha blivit populärt med tanke på att de nu släpper dessa tillägg som ett fristående spel med ett annat namn, till Playstation 4, PC och Xbox One.

Rock Band kommer tillbaka!

Musikspelsföretaget Harmonix har avslöjat deras nästa spel i deras tidigare stora spelserie Rock Band. Det är fyran som kommer fyra år efter treans lansering.

Metal Gear Solid V: The Phantom Pain i september

Konami har avslöjat att nästa Metal Gear Solid släpps i september.

Playstation Plus i mars

Sony tog sin tid på att avslöja månadens gratisspel för alla med Playstation Plus. Samma dag som innehållet avslöjades så släpptes materialet på Playstation Store. Vilket innebär att man redan nu kan ladda ner gratisspelen!

Vinteruppdatering till Battlefield 4

En uppdatering till svenska DICEs spel Battlefield 4 har utkommit till alla plattformar spelet finns på. Om man vill fortsatt spela online så krävs det att man uppdaterar. Vi listar förändringarna.

Skaparen av Minecraft i en 20 000 tecken lång intervju

Om man letar efter lite kvällsläsning så kan man alltid lägga in en intervju i sin läslista. Massvis med stycken där Markus "Notch" Persson berättar om försäljningen av hans företag, Forbes förklarar hans uppväxt och mycket annat som kan intressera den spelintresserade. Eller egentligen vem som helst som imponeras av folk som säljer sina företag för 20 miljarder kronor.

Playstation 4 har sålts i över 20 miljoner exemplar!

Den första mars 2015 hade Playstation 4 enligt Sony sålts i 20,2 miljoner exemplar. En hög siffra för en konsol som inte ens varit ute på marknaden i två år.

Släppdatumet för Mad Max ute

Ett inlägg på meddelandetjänsten Twitter får innehålla 140 tecken. Därmed har en skribent på hemsidan Videogamer, vid namn David Scammell skrivit ihop flertalet inlägg och avslöjat lite smått och gott om kommande Mad Max. Exempelvis omslaget.

Playstation 2 fyller 15 år idag

Vi gratulerar! Vi gratulerar! Vi gratulerar på din födelsedag! Med blommor och blader! Vi firar denna dagen. Vi gratulerar på din födelsedag!

Månadens spelsläpp mars 2015

Våren kopplar ett allt större grepp om Sverige, vad passar bättre än att fira med ett eller annat spelköp i mars?

Tearaway Unfolded i sommar

Kenneth Young är namnet på personen som avslöjat att spelet släpps i sommar. Han tar hand om alla ljud i kommande Playstation 4-spelet Tearaway Unfolded, som är uppföljaren till spelet med samma namn (utan Unfolded). Ett spel som släpptes med dunder och brak till Playstation Vita.

Sex saker spel lärde oss - som skolan inte gjorde

Ohh, en livsfarlig rubrik tänkt för att locka till sig läsare. Namnet gav Playstation Access sin nya sju minuter lång video där de berättar om saker som TV-spelen lärt oss, som skolan missade.

Ansök för den europeiska Planetside 2-betan!

Nu kan du ansöka för att betatesta Planetside 2 på Playstation 4.

Ny trailer från Batman: Arkham Knight

Den fjärde delen av den populära spelserien Batman Arkham, allra första ur serien till Playstation 4 kommer den 2:a juni. Nu när det närmar sig release så kommer nya videor och annan information i jämn takt. Denna gång är det en trailer vid namn "Gotham is Mine".

Heists till Grand Theft Auto i mars

Sedan tidigare har den enda information varit att heists till Grand Theft Auto V skulle komma innan spelets lansering på PC, som var tänkt att släppas den 24:e mars. PC-versionen har försenats till 14:e april men datumet för heists till konsoler verkar kvarstå.

Speltoppen v.7 (2015)

Vecka 7 blev en toppenvecka för en bärbar maskin. Inte Sonys kraftfulla maskin utan det gäller Nintendos populära 3DS. Efter det så kommer Playstation 4 starkt.

Lanseringstrailer från The Order: 1886

The Order: 1886 släpps imorgon, den 20:e februari och därmed har spelet fått en två minuter lång lanseringstrailer.

Embargot är släppt för The Order: 1886

Det Playstation 4-exklusiva spelet The Order: 1886 har släppts sitt embargo, vilket innebär att recensionerna får komma ut till allmän beskådan. Vi samlar en del av dessa!

Swatting - ett livsfarligt "spratt"

Senaste året har ett nytt spratt härjat omkring. Det kallas swatting och innebär att oskyldiga folk som strömmar TV-spel live får SWAT inkallat till sitt boende. Något som kanske låter roligt i en stund men samtidigt kan sluta i en tragedi.

Svenska Helldivers har fått datum

Kommande Helldivers som utvecklas av Luleåbaserade spelstudion Arrowhead Game Studios, har fått ett datum. Deras allra första spel till Playstation 3, Playstation 4 och Playstation Vita.

Ny trailer från Just Cause 3

"Jag är den som startar problemen" sjunger de i videon. Ett uttalande som mycket väl kan stämma in i världen och omgivningen man bjuds in till i Just Cause.

Uppgradera Sub Account till Master

Nu kan alla PSN användare uppgradera ett Sub Account till Master Account.

Sony visar upp Playstation Vita-spel som kommer under våren

De har inte glömt bort Playstation Vita, något man får se när man ser mängden spel som kommer till den kraftfulla bärbara maskinen kommande våren.

Speltoppen v.6 (2015)

Vecka sex så såldes ett multiplattformspel till Playstation 4-spel allra bäst. Ett sportspel där man sparkar en boll. FIFA 15.

Speltoppen v.5 (2015)

Lite försenad, men här är försäljningen från vecka 5!

Se de unika animationerna för att ladda om vapen i Hardline

Battlefield: Hardline betan pågick från den 3:e till 8:e februari. Eftersom den var öppen så testade många den. Ett stort antal hade åsikter både här på PSForum och på andra håll i internet. Något som uppmärksammades var de konstiga animationerna för alla olika vapen i spelet.

Multiplayer gratis på PS4 13-16 Feb

Nu i helgen kommer alla som har en PS4 kunna spela online mot vänner och fiender helt gratis.

Super Stardust kommer till PS4 på onsdag

Gänget bakom Resogun slog igenom förra generationen med Super Stardust HD, nu gör spelet en välkommen återkomst!

Uppdaterad profil

Profilerna har vart långt ifrån perfekta och i och med PSN:s nya portabla id så blev de ännu fler som hade en död bild i stället för ett portabelt id på era profiler... Detta ska nu vara fixat i och med dagens uppdatering.

Betan för Battlefield: Hardline kommer idag

Finns nu att ladda ner till Playstation 3 och Playstation 4.

Månadens spelsläpp februari 2015

Ny månad och nya möjligheter vad gäller spelinköp. Vad lockar dig i februari?

Spela Evolve ensam

Utvecklarna Turtle Rock Studios visar upp hur man spelar det kommande actionspelet Evolve, ensam. Ett spel som i mångt och mycket är tänkt för att spelas online.

Speltoppen v.4 (2015)

Grand Theft Auto V hamnade i topp i förra rapporten för vecka 3 och nu visar det sig att Sverige fortsatt gillar att köpa spelet eftersom det fortfarande är i topp.

Veckans helgerbjudande av Xur i Destiny, vecka 5 (2015)

Ännu en helg är kommen och det innebär att Xur dyker upp i Destiny igen.

Battlefield Hardline betan öppnar för alla i februari

Betan kommer finnas tillgänglig för alla plattformar (PC, Xbox 360, Xbox One, Playstation 3 och Playstation.) under totalt sex dagar.

Playstation Plus i februari

Sony har avslöjat vilka spel som man kommer få gratis under nästa månad, om man har en prenumeration av Playstation Plus.

Mortal Kombat X får releasedatum

Idag släpptes en Trailer som visar karaktären Reptile och i slutet av trailern fick man äntligen se ett datum.

Spotify kommer till Playstation!

Många har efterfrågat detta samarbete och till slut kom då äntligen offentliggörandet. Spotify anländer snart till PS3 och PS4!

Borderlands 3 snart under utveckling?

Utvecklaren Gearbox som utvecklar spelen i Borderlands-serien har börjat söka och anställa folk för att arbeta på nästa stora Borderlands, som antas vara trean.

Dying Light har fått en lanseringstrailer

Dying Light får sin premiär på Playstation 4 imorgon, den 28:e januari. Något som utvecklarna Techland visar genom att ladda upp en mäktig lanseringstrailer.

Sony auktionerade ut en Playstation 4 för välgörenheten

I Japan så höll Sony en auktion på Yahoo, tänkt för välgörenhet. Det gällde den allra första exemplaret av 20th Anniversary Edition-utgåvan och den gick lös på för över en miljon svenska kronor.

Omröstning: Köper du helst dina spel fysiskt eller digitalt?

Många har åsikter om digitala och fysiska spel. Vad som egentligen är roligast. Några av fördelarna för digitala spel kan vara att man kan dra igång spelet direkt medan en fördel för fysiska är att man kan ha en spelhylla att samla sina favoritspel på. Vad föredrar du?

Skolidrottsförbundet anordnar skol-SM i FIFA

Många säger att E-sport växer för varje år som går. Kan stämma. För nu har en av Riksidrottsförbundets medlemmar, nämligen Skolidrottsförbundet bestämt sig för att anordna skol-SM i digital fotboll.

Sébastien Loeb Rally Evo visar upp Sverige i snö

Den italienska spelutvecklaren Milestone som i princip endast utvecklar bilspel har visat upp deras nya spel där man får se hur de tolkar Sveriges landskap och rallybanor.

Rallyspelet WRC 5 kommer i höst

WRC 5 ska bland andra plattformar även komma till Xbox One och Playstation 4. Sébastien Chardonnet som vann WRC-3 mästerskapet 2013 är en ambassadör för spelet som hjälper till med utvecklingen.

Utvecklardagbok från Life is Strange

Life is Strange är ett nytt spel som kommer släppas som episoder. Närmare sagt fem episoder där första lanseras den 30:e januari. Spelet närmar sig release och det visar utvecklarna Dontnod Entertainment med en utvecklardagbok.

Ny trailer om Havoc - DLC till Call of Duty: Advanced Warfare

Tillägget Havoc kommer till Xbox 360 och Xbox One redan på tisdag och därför har marknadsföringen börjat. Playstation 3 och Playstation 4 får vänta till februari.

Veckans helgerbjudande av Xur i Destiny, vecka 4 (2015)

Xur dök som vanligt upp igår och är i spelet för att sälja prylar helgen ut.

Fysiska utgåvan av Dying Light försenas en månad

Utvecklarna Techland har berättat att den fysiska och digitala utgåvan i Amerika släpps samma dag, den 27:e januari. Medan europa, mellanöstern, asien och Australien får den digitala utgåvan 28:e januari, men får vänta en månad till på den fysiska utgåvan.

Sony har släppts koderna för tioprocentsrabatterna

Varje land har sin egna kod man ska skriva in i Playstation Store (redeem code) om man vill använda sig av rabatten vid ett köptillfälle. Vi har listan på ländernas kod, inklusive Sverige. Kom ihåg att koden endast är giltig vid ett köptillfälle och endast till klockan 10:00 den 26:e januari.

Speltoppen v.3 (2015)

Veckorna går i snabb takt och det är redan dags för vilka spel som sålde bäst under vecka 3. Minecraft och Grand Theft Auto V hade en bra vecka.

Tioprocentsrabatten kommer inte kunna användas till förhandsbokningar

Imorgon kommer Sony dela med sig av en rabattkod på Playstation Store, som en ursäkt för servernas nertid runt julafton. Tio procent vid ett köptillfälle gäller i butiken men inte för alla produkter.

När åldringar spelar Grand Theft Auto V

The Fine Brothers är två bröder som bland annat skapat ett projekt på YouTube kallat "React". Där barn, ungdomar, vuxna och åldringar exempelvis får spela ett spel, se en video eller kolla in olika prylar som kan ge reaktioner. Denna gång var det dags för åldringar att spela det våldsamma spelet Grand Theft Auto V.

Kompensationen för julhelgens strul kommer på fredag

På fredag och några dagar framåt så kommer Sony erbjuda tio procents rabatt vid ett köptillfälle på Playstation Store.

Borderlands 2 och Pre-Sequel kommer till PS4

Borderlands hakar på trenden med att anlända med tidigare spel till den nya generationen. The Handsome Collection kommer med Borderlands 2 och The Pre-sequel

The Order: 1886 har nått guld

Ru Weerasuriya, VD på spelföretaget Ready at Dawn har avslöjat att spelet är klart och är redo att lanseras och levereras, den 20:e februari. Firar med lite spelreaktioner och avslöjande om DLC.

Fem nya banor till DriveClub

Bilspelet DriveClub har fått en stor uppdatering på 3.33 GB. Den innehåller bland annat ett nytt flerspelarläge, förbättringar i spelmekaniken och fem nya banor i Japan-regionen.

Lanseringstrailer för nästa Saints Row ute nu

Den 23:e januari är det dags för Saints Row IV till Xbox One och Playstation 4. Spelet kallas Saints Row IV: Re-Elected och är en förbättrad portning av Playstation 3-versionen. I dagarna släpptes en lanseringstrailer.

Ny trailer från Project Cars

Project Cars (Community Assisted Race Simulator) är ett kommande racingspel till Playstation 4, Xbox One, Nintendo Wii U och PC som ska släppas den 20:e mars. Nu har spelet fått en trailer.

De mest sålda spelen på Playstation Network under 2014

Playstation-bloggen har avslöjat lite siffror kring de mest köpa spelen på Playstation Store under 2014, där gratisspelen för Playstation Plus inte räknas med. Kan konstateras att Minecraft totaldominerar.

Veckans helgerbjudande av Xur i Destiny, vecka 3 (2015)

Ytterligare en helg har kommit och det betyder att Xur dykit upp i Destiny och erbjuder olika vapen, tillbehör och annat skoj för en billig peng.

Vinn den sällsynta 20th Anniversary Edition-utgåvan av Playstation 4

Sony har utlyst en tävling på deras blogg. Mellan 23:e januari till den 18:e februari kan man vinna jubileumsutgåvan av Playstation 4. Det gäller att handla något på Playstation Store för att delta.

Speltoppen v.2 (2015)

Efter att ha varit frånvarande i några månader så är speltoppen tillbaka i en lite enklare form. Vi börjar med vecka 2.

Se konsolen som är en kombinerad Playstation 4 och Xbox One

Eddie Zarick har moddat sina två konsoler lite, till en. Han kallar den Playbox och innehåller både en Xbox One och en Playstation 4. Redo att starta när som helst.

Systemprogramvaran v3.36 gör din Playstation Vita stabilare

Senaste systemprogramvaran är uppe på 3.36 på Playstation Vita och Playstation TV. Släpptes igår den 14:e januari och ska göra din bärbara konsol lite stabilare.

Fat Princess: Piece of Cake nu ute till Playstation Vita

Fat Princess: Piece of Cake är ett match 3-spel som funnits ute på iOS och Android ett tag, i dagarna släpptes det även till Playstation Vita.

Gameplaytrailer till Mortal Kombat X

Nästan två minuter gameplay när det kommande Mortal Kombat X visas upp.

Första systemuppdateringen till Playstation Portable på tre år?

Neogaf har fått in rapporter att det kommit upp en obligatorisk uppdatering på den bärbara konsolen Playstation Portable, versionnummer från 6.60 till 6.61 och om det stämmer så är det första uppdateringen på mer än tre år.

Heists till Grand Theft Auto V innan april

Rockstar Games har avslöjat att heists till Grand Theft Auto V: Online kommer innan spelets släpps till PC, som sker den 24:e mars. Exakt datum är okänt.

Playstation 4 har försenats i Kina

Den elfte januari var det tänkt att konsolen Playstation 4 och bärbara maskinen Playstation Vita skulle släppas i Kina. Ett beslut som ändrades av Sony några dagar innan datumet. Rykten går nu om att konsolen är för öppen för att få lanseras i Kina.

Battlefield Hardline betan till alla plattformar

Alla plattformar inkluderar PC, Xbox 360, Xbox One, Playstation 3 och Playstation 4. Betan kommer erbjuda två olika spellägen, ett helt nytt spelläge och ett gammalt välkänt.

Planerat underhåll av Playstation Network på torsdag

Sony planerar ett underhåll på torsdagen som kommer göra att det inte går att logga in på onlinetjänsten.

DriveClub billigare för Playstation Plus-användare

Fortsatt tyst om Playstation Plus-versionen av DriveClub som var tänkt att släppas i oktober förra året. Nu har Sony och utvecklarna Evolution Studios börjat erbjuda fullversionen för en billigare peng.

Omröstning: Vilken konsol är den bästa från de tidigare konsolgenerationerna?

Om man går några år tillbaks i tiden så kan man hitta massvis med konsoler. Därför ställer vi er frågan om vilken konsol ni föredrar.

Veckans helgerbjudande av Xur i Destiny, vecka 2 (2015)

Xur dyker även upp denna helg med goda erbjudanden i spelet Destiny. Här har ni listan på alla erbjundanden.

Utvecklarna av Daylight och Blacklight Retribution lägger ner

Spelföretaget Zombie Studios lägger ner efter att ha befunnit sig i spelbranschen över 20 år. De säger adjö med orden "So long, and thanks for all the fish".

Battlefield: Hardline får ny info en gång i veckan ända till lanseringen i mars

Visceral Games kommer dela med sig av nya videor och annat material varje onsdag, som kommer avslöja olika funktioner, spellägen och andra saker som kan vara till intresse. Nästa vecka ger de information om en kommande beta.

Mafia 3 avslöjas inom kort?

Rick Pasqualone gav sin röst till den påhittade karaktären Vito Scaletta i Mafia 2. Med andra ord huvudkaraktären i spelet. Nu har röstskådespelaren skickat några meddelanden på twitter som kan tyda på ett Mafia 3.

Recension: The Crew

En gigantisk karta helt öppen till oss och våra bilar. Asfalt blandas med grus och offroad när vi kartlägger USA... Självklart med gasen i botten och bredställ runt kurvorna!

Gratis DLC till Assassin's Creed: Unity

Ubisoft ger ut det kommande nedladdningsbara materialet "Dead Kings" gratis. Varför prislappen ligger på noll kan man undra, det kan bero på den dåliga lanseringen med otaligt antal buggar. Ett sätt att säga förlåt till köparna.

Användare upplever problem med Playstation Network - igen

Har du upplevt att Playstation Network inte varit tillgängligt idag? Då har vi svaret. Det officiella twitterkontot Ask Playstation berättar att de undersöker problemen som några rapporterat.

Mer om Uncharted 4 avslöjat

Senaste numret av tidningen Game Informer har avslöjat en del intressant fakta och information om nästa del i Uncharted-serien.

Nytt Svampbob-spel avslöjat till Playstation Vita

Activision håller på att utveckla ett helt nytt spel med Svampbob och hans vänner. Spelet ska ha fått namnet Spongebob HeroPants.

Tony Hawk avslöjar nytt spel till Playstation 4

Under teknikmässan Consumer Electronics Show så kom Tony Hawk upp på scen, först för att berätta om en av Sonys actionkameror med möjlighet till att spela in i 4K-kvalitet. Tillslut avslöjade han ett nytt skateboardspel med namnet Tony Hawk.

Se reprisen av Sonys presskonferens på CES 2015

Sony höll en presskonferens på Electronic Consumer Show där de bland annat pratade om Playstation. Den gick live klockan 02:00 på tisdagen så många missade förmodligen den, men misströsta inte. En repris finns uppe.

Läckt DLC-släpp till Destiny

Efter ett Bungie-möte för några dagar sedan lades en bild upp på Bungie.net från en presentation som avslöjar framtida DLC till Destiny. Bilden är nu borttagen men du kan i nyheten läsa vad som förväntas kan. Är detta vad alla som spelar Destiny väntar på?

Playstation 4 har sålts i 18,5 miljoner exemplar!

Tidigare berättade vi att VGChartz, som sysslar med att analysera försäljningsdata till dator och tv-spel, kommit ut med siffror om att Playstation 4 har sålts i mer än 18 miljoner exemplar. Siffror som kan vara otillförlitliga, men denna gång har Sony bekräftat att det stämmer!

Har det sålts mer än 18 miljoner PS4-konsoler?

VGChartz påstår att Playstation 4 redan har sålts i mer än 18 miljoner exemplar och att konsolen totaldominerat under julhandeln.

Playstation Now får abonnemangsmöjligheter!

Playstation Now har ännu inte nått fram till Sverige men tjänsten fortsätter att utvecklas.

Nyårslöfte à la Dying Light

Hur ser egentligen ett nyårslöfte ut i en postapokalyptisk värld?

Playstation Experience återkommer i år?

Förra året i december så lanserade Sony ett helt nytt evenemang för deras konsol Playstation. Kallat Playstation Experience. På forumet har det varit en del diskussion om det är ett återkommande evenemang eller inte. Nu har ett uttalande kommit som pekar i en positiv riktning, om man vill att det ska vara återkommande.

Ska Media Molecule avslöja ett spel under 2015?

Marcos Healey, Creative Director hos Media Molecule har via twitter berättat vad han vill få gjort under året. Där en av punkterna gäller ett projekt med företaget.

Missa inte att tjäna dubbla pengarna i GTA V Online under helgen!

Mellan andra till femte januari så har Rockstar ett litet erbjudande, att man kan tjäna dubbelt så mycket pengar och RP (reputation) om man känner för att köra lite online.

Månadens spelsläpp januari 2015

Nytt år och nya spel!

Veckans helgerbjudande av Xur i Destiny, vecka 1 (2015)

Varje helg så dyker försäljaren Xur upp i spelet Destiny, säljer diverse vapen och annat smått och gott. Nu när 2015 dykt upp tänkte vi på PSForum börja rapportera om detta veckovis.

Playstation rekommenderar 15 spel under 2015

Playstation har släppt fri en video de kallar "15 for '15". Där de visar upp 15 olika spel som är värd att ta en extra titt på. Från stora AAA-spel till små indiespel.

Sony erbjuder kompensation för Playstation Networks nertid

Runt juletiderna så orsakade en DDoS-attack nertid för Playstation Network. Överbelastningsattacker som påverkade alla som ville spela online eftersom man inte kunde komma online. Nu har Sony kommit ut med en kompensation till alla användare.

Nyhetsåret på PSForum i statistik

2014 är till ända, dags för 2015. Fast innan vi går in på det årets nyheter så sammanfattar vi det förra året. Vad lästes och kommenterades egentligen mest av medlemmarna på PSForum?

Gott nytt år!

Alla vi på PSForum önskar er läsare ett riktigt gott nytt år!

Playstation Plus i januari

2015 närmar sig med stormsteg. I skrivande stund är det bara några få timmar kvar till tolvslaget. Perfekt läge för Sony att avslöja nästa månads gratisspel för alla med Playstation Plus.

Lär dig hur du byter ut frontplattan på Playstation 4

Idag kanske ni lär er något nytt. Att Playstation 4 har en så kallad frontplatta/faceplate som kan bytas ut. Något som kan vara lite klurigt att byta ut om man inte riktigt vågar ta i.

Nu rekommenderar Sony att ändra MTU för nätverksproblemen

Som ni känner till så är det svårt att komma åt Playstation Network. Tidigare har folk kommit med tips om att ändra en inställning som kallas "MTU" (Maximum Transmission Unit). Numera är det även ett officiellt tips från Sony.

Nytt spelläge i Call of Duty: Advanced Warfare - spela som sniper

Sledgehammer Games har avslöjat att de släppt ett helt nytt spelläge i Call of Duty: Advanced Warfare. Spelläget One Shot är lagbaserat, sex mot sex och innehåller endast snipers.

En möjlig lösning för att komma in på Playstation Network

Sony har berättat att Playstation Network gradvis kommer tillbaka, alltså så kommer många fortfarande ha problem med att logga in. Vi har fått in en smidig guide som kan vara en lösning för hur man kommer in.

Omröstning: Nu när 2014 kommit till sin ända, var det ett bra spelår?

I skrivande stund är det bara tre dagar kvar av året. Betyder att det inte kommer släppas så många fler spel, så vi ställer oss redan denna fråga. Var 2014 ett bra spelår?

Julig trailer från The Order: 1886

Sony och Ready at Dawn, som utvecklar The Order: 1886 har skickat iväg en trailer. En julig sådan där "Silent Night" sjungs i en ganska läskig ton.

Lösenord och kreditkortsinformation på vift

Inte nog med att både Playstation Network och Xbox Live har varit utsatta för överbelastningsattacker under julen, nu är även lösenord och kreditkortsinformation läckta.

Playstation Network kommer gradvis tillbaka

Enligt Playstation på meddelandetjänsten Twitter så ska nätverket i nuläget för Playstation Vita, Playstation 3 och Playstation 4 gradvis komma tillbaka.

Fick du en Playstation 4 i julklapp?

Om du har fått en Playstation 4 i julklapp så kanske du undrar vilka spel som man egentligen kan inhandla. Vi har gjort en liten lista på möjliga spel.

Fortsatta problem med Playstation Network

För några dagar sedan påbörjades en överbelastningsattack mot Playstation Network, något som Playstation och dess tekniker fortfarande försöker lösa.

Naughty Dogs film ute nu

Vi har tidigare berättat om att spelutvecklarna på Naughty Dog skulle släppa en film om deras spelstudio och historia, den släpptes för tre dagar sedan.

Playstation Network nere i juletider

I dagarna kanske många väljer att spela TV-spel med sina vänner. Om det handlar om att spela online så kan det bli krångligt eftersom många upplever problem när de försöker logga in.

Vi önskar er en god jul!

PSForum vill önska alla besökare en god jul.

The Last of Us 2 under utveckling?

Det ryktas om att The Last of Us får en uppföljare. Åtminstone om man får tro Michael Knowland som lämnande utvecklaren Naughty Dog tidigare i år.

Helgdiskussion: Var Playstation Plus värd sin kostnad 2014?

Alla gratisspel under 2014, för alla med Playstation 3, Playstation 4 eller Playstation Vita har avslöjats. Nu sätter vi oss ner och funderar en stund, priset för ett år med extratjänsten kostar ungefär 500 kronor. Fick spelarna värdet tillbaka?

Välj ett gratis spel från Ubisoft - om du har season pass till AC: Unity

När Assassin's Creed: Unity lanserades förra månaden så upptäckte spelarna mängder med buggar och grafiska fel, många som till dagens datum har patchats bort. Fast utvecklarna bakom spelet vill ändå säga ursäkta, med ett gratis spel.

Telltale Games skapar ett storybaserat Minecraft!

Telltale Games, som utvecklat spel som The Walking Dead och The Wolf Among Us har avslöjat deras allra senaste projekt. Ett spel i samarbete med Mojang kallat Minecraft: Story Mode.

Kolla in Loadout, senaste free 2 play-spelet till Playstation 4!

Den 16:e december så släpptes Loadout till Playstation 4. Ett free 2 play-spel i genren tredjepersonsskjutare och utvecklarna lovar komiska strider i ett flerspelarläge.

Recension: Assassin's Creed: Unity

En nystart för Assassin's Creed, ja det är vad utvecklarna vill att Unity ska vara. Frågan är om de verkligen har lyckats få till en nystart? Vi klättrar upp i stadens högsta torn, blickar ut över Paris och dyker ned mot marken! På jakt efter hämnd och kärlek!

Heists till GTA V online kommer tidigt 2015

Det har varit mycket snack om de så kallade "heist"-uppdragen i Grand Theft Auto V. Som handlar om rån mot olika butiker och platser. Har funnits sedan lanseringen i enspelarläget, men nu är det dags att flerspelarläget även får sina heists.

Sex minuter gameplay av Street Fighter V

Förra veckan så pågick Playstation Experience, där avslöjades det att Capcom skulle visa live-gameplay från Street Fighter V. Nu finns denns sekvens uppe att se på Youtube!

Just Cause 3 har fått 18 nya bilder

Svenska Avalance Studios verkar gilla att bygga upp hype genom att vara tyst med lite små läckor här och där. Nu har de släppts några nya, snygga bilder från Just Cause 3.

Sony släpper Playstation 4 i Kina

Sony känner sig redo att släppa Playstation 4 och Playstation Vita i Kina, tre månader efter att Microsoft släppte den på samma marknad och ungefär tolv månader efter att Kina tagit bort förbudet mot utländska spelkonsoler.

Spela TV-spel med musikartisten Petter och vinn ett Playstation 4

Via Musikhjälpen 2014 kan man få en spelstund med musikartisten Petter och vinna ett PlayStation 4 20th Anniversary Edition från Sony.

Xbox One sålde bättre än Playstation 4 i november

Mike Nichols med den fantasifulla titeln "corporate vice president of Xbox marketing" har kommit med ett tillkännagivande som visar att Xbox One sålts i mer exemplar än Playstation 4 i november. Gäller Storbritannien och USA.

Notifikationer när vänner loggar in - snart på Playstation 4?

För väldigt många är det en saknad funktion på Playstation 4. Att det inte funnits möjlighet att få någon notifikation i högra hörnet när vänner loggat in. En sak som funnits på Playstation 3 sedan dess lansering, fast om man får tro en officiell speltrailer så är funktionaliteten nu på gång till Playstation 4.

Telia attackerat igen

Om din internetleverantör är Telia, så finns det en stor risk att du haft problem med internet de senaste dagarna, som såklart både påverkar spelande på konsoler som Playstation 4 och vanligt surfande.

Vinnaren av ettårstävling 3

Den tredje tävlingen har fått en vinnare, det var inte svårt att bestämma vinnaren denna gång. Kanske det berodde på att tävlingen var svår?

Uncharted 3 och Uncharted 4: Se skillnaden på Nathan Drake

Uncharted 4 fick häromdagen en femton minuter lång gameplay-video, då kunde man se en skillnad mellan Nathan Drake i det kommande spelet och Uncharted 3 som släpptes till Playstation 3. Nu har en bild kommit som visar det ännu tydligare.

Vinnaren av ettårstävling 2

Ettårstävling 2 gick i stapeln samma dag som Playstation 4 och PSForum fyllde ett år. Nu har det gått lite mer än en vecka och vi har bestämt vem som vinner lite merchandise-prylar!

Har Hideo Kojima avslöjat Metal Gear Solid 5-släppet på svenska?

Det ryktas om att Hideo Kojima har avslöjat datumet för Metal Gear Solid 5, med hjälp av det svenska språket. På "The Game Awards" i fredags hade han på sig en tröja med svensk text.

Ansök till Kill Strain-betan

Namnet Kill Strain har varit känt i ungefär ett halvår, men spelet avslöjades på Playstation Experience i helgen. Spelbart på evenemanget fast vi som inte är där, får vänta på att spelet släpps eller lite tidigare, ansöka till betan som startar under de första månaderna 2015.

The Forest till Playstation 4

Ett riktigt populärt spel på PC i år har varit The Forest. Spelets popularitet kom när det släpptes på Early Access som finns på Steam. Nu är det avslöjat till Playstation 4.

20 år av Playstation återskapat i LittleBigPlanet-stil

Evenemanget Playstation Experience lades passande in när varumärket Playstation firar 20 år. Därför firades alla dessa år på lite olika sätt. Electronic Arts bjöd på tre gratis spel och Sackboy bjöd på en återblick, med LittleBigPlanet-stil.

Se reprisen av presskonferensen på Playstation Experience

Sony hade i helgen ett helt nytt evenemang kallat Playstation Experience. Där vi bland annat fick se på en över två timmar lång presskonferens, om du missade den så finns det nu att se som repris.

Third Party Productions med sju spel till Playstation Vita

Shawn Layden, President CEO för Sony berättade under presskonferensen på Playstation Experience om att så många frågar honom om vad som hänt med Playstation Vita. Han säger att de nu tycks visa vad som hänt för de visar och känner mycket kärlek för den konsolen.

Troy Baker spelar Nathans storebror i Uncharted 4

Om du kollade in den femton minuter långa gameplay-videon av Uncharted 4, som visades på Playstation Experience så såg du i slutet en av Nathan Drakes syskon. Storebrodern spelas av Troy Baker, som tidigare spelat Joel i The Last of Us.

Dags för en ny trailer för No Man's Sky

Sony hade fullt upp under sin egen spelmässa Playstation Experience. Flertalet spel visades upp och bland annat No Man's Sky fick nya trailers varav en med gameplaymaterial.

Ny Tearaway Unfolded-trailer

Tearaway Unfolded är Media Molecules kommande spel till Playstation 4. Under Playstation Experience fick vi se lite mer av det spelet.

Fat Princess Adventures kommer till PS4

Sony hade en del nya spel att utannonsera under Playstation Experience i helgen. Bland annat avslöjade dom att ett nytt Fat Princess spel kommer till PS4. Här har du trailern och några bilder .

Until Dawn visar upp läskigt gameplay med Quick Time Events

Playstation Experience visade upp många spelgenrer. Plattform, action, sport och så vidare... samt skräck. Fast lite speciell läskighet eftersom det innehåller QTEs.

Ny trailer från The Order: 1886

Som de flesta nyheterna senaste dagarna så kommer även detta från evenemanget Playstation Experience. 150 sekunder gameplay med mycket skjutande.

Spela på PS4 mot PC-spelare i Street Fighter V

Igår så blev det officiellt, Street Fighter V kommer till Playstation 4 och PC. En av de intressantare funktionerna i spelet är att Playstation 4 och PC-spelare kommer kunna möta varandra online.

Vinnaren av ettårstävling 1

Den 28:e november så körde vi igång den första tävlingen av tre, i förrgår avslutades den och igår korades vinnaren av LBP3-tröjan!

EA delar ut tre gratis spel

Electronic Arts känner sig givmilda under Playstation Experience och delar ut tre gratis spel, en åt varje plattform. Alltså Playstation 3, Playstation 4 och Playstation Vita. Fast skynda dig, gratiserbjudandet gäller endast till imorgon söndag.

Femton minuter gameplay av Uncharted 4!

Idag startade det första Playstation Experience någonsin. Detta evenemang som pågår hela helgen började med en två timmar lång presskonferens, där det allra första de visade var femton minuter ur Uncharted 4.

Sony håller presskonferens ikväll - se det live på PSForum!

Ikväll (lördag), klockan 19:00 så håller Sony en keynote kallad Playstation Experience. Något av en presskonferens som företaget sagt att man absolut inte borde missa. Se den här på PSForum ikväll!

Playstation Plus i december

Den tredje december inkom det nya gratis spel för alla med Playstation Plus. Med spel som Injustice och Hitman Triology HD.

Gratis PS1-tema till Playstation 4

Som tidigare nämnt i en annan nyhet så fyller Playstation 1 just idag hela 20 år. Det firar Sony med en ny version av Playstation 4 samt annat roligt, exempelvis ett Playstation 4 tema som ändrar färg och ljud när apparaten startar.

Playstation 4 får en exklusiv "PS1"-edition

För exakt 20 år sedan så släpptes det allra första Playstation på den första regionen (Japan), det firar Sony med att ge ut en ny utgåva av Playstation 4 som liknar den allra första gången, men kommer endast finnas i 12 300 exemplar.

Månadens spelsläpp december 2014

Vilka nya och heta spel kommer ligga under granen i år?

Playstation 4 har fyllt ett och snart dags för Playstation Experience

Playstation 4 firade den 29:e november ett år. Alltså samma dag som PSForum fyllde exakt samma. Något vi firat med tre olika tävlingar (som fortfarande pågår) och man kan väl säga att Sony firar det med ett nytt event kallat Playstation Experience.

Ettårstävling nummer 3 - vinn en Destiny t-shirt

Igår hade PSForum sin allra första födelsedag, det har vi firat med två olika tävlingar. Nu är det dags för den tredje tävlingen som ger dig möjlighet att få en fin t-shirt med en Destiny-logga.

Uppdatering: Information om konsoler

En av delarna som inte följde med till PSForum från Playstation-3.se när vi lanserade sidan för ett år sedan var just informationen om konsoler och modeller, har lovats innan men det är först idag på årsdagen vi mjukstartar denna delen på PSForum.

Ettårstävling nummer 2 - vinn flera små merchandise-prylar

Det är dags för del två i tävlingen som PSForum har för att vi fyller ett år. Idag är det faktiskt exakt ett år sedan PSForum lanserades (den 29:e november) samma dag som Playstation 4 kom ut i butikerna i Sverige.

Ettårstävling nummer 1 - vinn en LittleBigPlanet 3 t-shirt

Imorgon, den 29:e november så fyller PSForum och konsolen Playstation 4 ett helt år. Det firar vi genom tre olika tävlingar och den första börjar redan idag.

Idag släpptes LittleBigPlanet 3, kolla in recensionerna!

Det tredje spelet med Sackboy har idag den 26:e november kommit till butikshyllorna. Som tidigare utgåvor så kan du spela med upp till tre vänner, spela banorna eller bygga egna med stor kreativitet. Fast denna gång är utvecklarna inte vanliga Media Molecule, utan det är brittiska Sumo Digital som fått chansen.

Komplett visar upp Playstation 4 i Ernst-stil

Webbutiken Komplett har letat upp inredaren Ernst Kirschteiger, eller åtminstone en imitatör, som visar upp Playstation 4 och dess funktioner och alla möjliga inredningstips för Sonys senaste konsol.

Alla kartor till Evolve blir gratis

Utvecklarna av Evolve, Turtle Dock Studios har berättat att alla extra kartor som släpps i efterhand kommer vara gratis att ladda ner. Allt för att inte splittra communityt på Playstation 4.

Första expansionen till Destiny har fått trailer

The Dark Below är den första expansionen av många som kommer till det ganska nyligen släppta Destiny. Materialet kommer den nionde december och vi har en trailer!

Dejtande av fåglar till Playstation 4 och Playstation Vita

Hatoful Boyfriend är ett spel som funnits sedan 2012 till bland annat PC, fast nästa år är det dags för denna visuella novell att komma till Playstation 4 och Playstation Vita. Detta avslöjades med en helt ny trailer.

Nya versionen av Grand Theft Auto V släpps på tisdag

Det närmar sig. Xbox One och Playstation 4 får snart GTA V, en ny version av spelet som utkom förra året till den gamla generationens konsoler, Playstation 3 och Xbox 360. Vi har en trevlig lanseringstrailer till hands!

Recension: DriveClub

Racing i hög fart och snygga bilar. Det är vad DriveClub ska handla om, tyvärr har problemen överskuggat spelets kvalité. För själva spelet är verkligen inte lika dålig som själva lanseringen varit. Följ med här och du ska få svar på hur DriveClub levererar om man försöker bortse från fiaskot med lanseringen.

Underhåll av Playstation Network

Under måndagen den 17:e november så blir det underhåll av Playstation Network. Om man vill spela online under underhållet så gäller det att logga in före 16:30.

Playstation firar 20 år med en trailer

Om 3 veckor fyller Playstation 20 år. Detta är såklart något som Sony vill uppmärksamma oss om lite extra. Sony Japan har smygstartat lite och släppt en trailer inför jubileumet.

Just Cause 3 är officiellt!

Äntligen är det utannonserat! Just Cause 3 är på väg!

Se kartan för Far Cry 4

Den fjärde delen i spelserien Far Cry närmar sig lanseringen som sker den 20:e november. Då är det inte så konstigt att utvecklarna delar med sig av intressanta saker från spelet, idag är det kartan som får sig en genomgång.

Pro Evolution Soccer har fått ett lanseringstrailer

Årets upplaga av PES släpps den trettonde november, i skrivande stund två dagar kvar. Då passar det bra med den nya lanseringstrailern för spelet som kommer till både Playstation 3 och Playstation 4.

Ett första intryck av The Crew!

Det börjar närma sig lansering för The Crew. I början av december kommer spelet att dyka upp hos spelbutiker runt om i världen. Idag var det emellertid dags för betatestning på Playstation 4 och här är de första intrycken.

Vinn betanyckel till The Crew

Då var det åter dags för en liten tävling igen. Denna gången vinner 10 lyckliga personer en betanyckel till The Crew. Allt ni behöver göra för att ha chansen att vinna är att svara på 3 enkla frågor.

Killzone firar 10 år med tävlingar och uppdateringar!

Den andra november 2004 släpptes det första Killzonespelet. Nu, tio år senare, står serien sig fortsatt starkt och Guerilla Games vill fira detta tillsammans med Killzone-fans.

Sony avslöjar kommande material till Playstation Plus (november m.m.)

Vi befinner oss i inledningen av november och det är dags för månadens spel till Playstation Plus. Sony nöjer sig emellertid inte med det utan de avslöjar även en del av materialet för december... och januari!

Ny trailer till Far Cry 4

Far Cry 4 släpps om några veckor och nu har de släppt en ny trailer till spelet.

Grand Theft Auto V får förstapersonsläge

Vad brukar man kunna förvänta sig av Rockstars välkända spelserie? Bilstölder, våld, bilåkande och i vanliga fall att man spelar i tredjeperson. Fast till Xbox One, PC och Playstation 4 kommer en ny möjlighet. Att spela i förstaperson. Vi har en video som visar spelet i den nya vyn!

Månadens spel november 2014

Ny månad och dags att presentera ett nytt spel!

Svensk kung med i nästa Assassin's Creed

Den föredetta svenska kungen Jean Bernadotte (Karl XIV Johan) kommer dyka upp i ett "hemligt" uppdrag tillsammans med Napoleon och Désiré Clary.

Månadens spelsläpp november 2014

Den här månaden smäller det på allvar. GTA, LittleBigPlanet och dubbelt av Assassins Creed är lite av det som vi kommer mötas av i november.

LittleBigPlanet 3 blir bakåtkompatibelt

Om man skaffar LittleBigPlanet 3 så kommer man kunna spela mer än banor skapade i det spelet. Även nivåerna från föregångarna kommer kunna importeras, redigeras och spelas.

Battlefield: Hardline har fått datum

Tidigare i år när Battlefield: Hardline utannonserades så pekade det mesta på en lansering omkring denna höst, ett mer specifikt datum var gissningen 21:a oktober. En gissning som ni ser, inte blev sann. Fast nu har EA berättat det exakta datumet.

Dying Light nedlagt till PS3

Spelutvecklarföretaget Techlands kommande spel har sedan utannonseringen varit under utveckling till både den nuvarande generationens konsoler (Playstation 4 och Xbox One) samt den gamla generationen (Playstation 3 och Xbox 360) fast deras planer har nu ändrats.

Användare rapporterar problem om PSStore på Playstation 3

Enligt medlemmar på PSForum samt många andra internethemsidor så är det en omöjlighet att ansluta till Playstation Store på Playstation 3, eftersom konsolen hänger sig innan man kommer in.

Naughty Dog fyller 30 år

Det finns varje år något som händer, som kanske är utöver det vanliga. Något som inte alltid händer. Exempelvis som i år då spelstudion Naughty Dogs fyller 30 år och firar det med en film.

En jämförelse av versionerna till LittleBigPlanet 3

Lanseringen av LittleBigPlanet 3 närmar sig, som släpps till både Playstation 3 och Playstation 4. Fast spelen är inte helt identiska. Playstation 4-versionen erbjuder bättre texturer och grafik i allmänhet. Fast HUR stor är skillnaden? Vi har fått tag på en jämförelse.

Upptäck Share Play - låna spel gratis

Playstation 4 ska den 28 oktober få en uppdatering, version 2.0. En saftig uppdatering, med bland annat en helt ny funktion kallad Share Play. En funktionalitet som gör det möjligt att virtuellt låna ut sin kontroller. Nu har Sony kommit ut med en video som förklarar ändamålet.

Dekalstyling PS4

Har du funderat på att att styla ditt Playstation 4 eller Dualshock 4? Här får du en kort bildgenomgång över hur det görs.

Majoriteten av DriveClub-ägarna ska nu kunna spela online

Evolution Studios har sedan lanseringen av DriveClub, den åttonde oktober, haft stora problem som spelarna märkt av. Eftersom det nästintill varit omöjligt att komma online i spelet. Nu, ungefär tolv dagar senare så ska problemet inte vara lika allvarligt - men inte löst.

Speljournalister hintar om nytt stort PS4-spel i december

Sean Murray, en utvecklare på Hello Games samt två franska speljournalister har twittrat lite om ett nytt stort spel till Playstation 4 som ska avslöjas under december. Enligt dessa tre så kommer spelet skaka om spelvärlden, en värld som kommer visa mycket glädje och ilska.

Playstation mot prostatacancer

Vintern. En årstid som närmar sig lika snabbt som månaden november och kampen mot prostatacancer kallad "movember". Där man odlar en mustasch. Sony (Playstation) har via sin blogg berättat att de hjälper till mot cancersorten som drabbar ungefär 10 000 svenskar, årligen.

Firmware 2.0 till PS4 snart klar

Under Gamescom tidigare iår fick vi reda på att Sony hade en stor firmware uppdatering på gång. Nu ett par månader senare har det kommit ytterligare information om vad den kommer innehålla.

Project Cars försenas till mars 2015

Spelutgivarna Bandai Namco meddelar nu att det kommande racingsimulatorn Project Cars har blivit försenat till mars nästa år. Anledningen sägs vara att utvecklarna behöver mer tid för att finslipa de sista detaljerna.

Dragon Age: Inquisition innehåller 200 timmar speltid

Den som vill utforska allt i det kommande rollspelet Dragon Age: Inquisition kommer tillbringa många timmar framför TV:n

LittleBigPlanet 3 försenat

Sedan en tid tillbaka har Sony sagt att LittleBigPlanet 3 kommer släppas både i USA och Europa den 19 november. Men tyvärr blir det inte så.

Playstation Experience - Nytt evenemang i december

Sony har utannoserat ett helt nytt evenemang som tar plats i USA, kallat Playstation Experience. Det handlar om två dagar där man får spela kommande spel, se nytt material för kommande spel och ta hem massvis med gratissaker, som man bör få göra på ett dylikt evenemang.

DriveClub har lanserats - vi samlar recensionerna

Bilspelet DriveClub var tänkt att bli ett lanseringsspel till Playstation 4, planerna ändrades, istället så försenades det i nästan elva månader och släpptes igår den åttonde oktober. Trots förseningen, är spelet värt ett köp?

DriveClub PS+ Edition försenat

Idag skulle DriveClub PS+ Edition släppas gratis till alla PS+ medlemmar. Men tyvärr så går det inte att ladda ner spelet ännu på grund av att spelet har försenats.

Dags att vara rädd - idag lanserades Alien: Isolation

Idag kom ett nytt skräckspel, Alien: Isolation. Ett spel där man tar rollen som Amanda Ripley som letar efter sin mamma Ellie. Skräcken kommer in när man får veta att det finns några små problem och ett stort. Fienderna och den största fienden, alien. Vad tycker recensenterna om spelet?

Spela som zombie i Dying Light - om du förhandsbokar

Techland som i detta nu håller på att utveckla Dying Light har avslöjat en intressant funktion. Du kan gå in i andras spelsessioner och spela som en odräglig zombie. Fast det finns en hake, för att få tillgång till detta exklusiva spelläge så måste du förhandsboka spelet.

Månadens spel oktober 2014

Ett av de första stora exklusiva spelen till Playstation 3 anser vi förtjänar lite extra uppmärksamhet nu igen, för på sätt och vis är det faktiskt aktuellt på nytt!

Ny version av Home på väg till Playstation 4?

Mark Jagger och David Dow är två av många som jobbade på spelet "Home" till Playstation 3. Ett spel där man spelar som en virtuell avatar, äger en lägenhet och går runt på allmänna platser och pratar med andra eller spelar småspel som biljard. Nu vill de två föra över ett liknande spel till Playstation 4, som de kallar Neotopia.

Hur överlever du i Alien: Isolation?

Utvecklarna The Creative Assembly har kommit ut med tio läskiga videoklipp som visar upp deras nya spel Alien: Isolation. Slutsatsen man kan dra är förmodligen att man inte är säker, någonstans.

Playstation Plus-spel i oktober

Förra månadens anledning för spelande var att hösten kommer, nu kan skälet ändras till att det är höst och lite småkyligt. Man har sju spel att ta sig igenom, gratis på de tre konsolerna med Playstation Plus.

Månadens spelsläpp oktober 2014

En ny månad står för dörren och med den kommer en hel del nya spel. Finns det något för dig här?

Vilken ratt kommer du kunna spela DriveClub med?

Om manvill spela DriveClub med ratt och pedaler istället för en handkontroll, så finns det i dagsläget två alternativ för spelet som släpps i oktober.

Nathan Drake i närbild

Hur ser egentligen huvudkaraktären ut i Uncharted 4 som är under utveckling till Playstation 4? Vi har fått en närbild av Kurt Margenau, lead game designer för för spelet.

Anmäl dig till The Crew-betan

Vill du köra bil i ett spel till Playstation 4? Då kan du alltid ansöka om en betakod för bilspelet The Crew. Som har en stängd beta som börjar på tisdag, den 30:e september.

Spela online utan Playstation Plus i helgen

Om du har Playstation 4 och vill spela online så krävs vanligtvis extratjänsten Playstation Plus som kostar några kronor i månaden. Det gäller inte helt och hållet denna helg då några spel är gratis att spela online!

Stor spelrea på Playstation Store

Vem gillar inte billigare spel!? Playstation Store har fått en rea där över hundra spel ingår. Vad sägs som Child of Light, Daylight och Surgeon Simulator för nästan halva priset. Rean gäller 156 spel till Playstation 3, Playstation 4, Playstation Portable och Playstation Vita.

Home stängs ner för gott nästa år

För cirka en månad sedan rapporterade vi om att gratisspelet Home till Playstation 3 skulle stängas ner i Asien. Nu har mer information kommit som säger att det även stängs ner i Europa.

Vilka spel är kompatibla med Playstation TV?

Sony har släppt en lista över samtliga spel som är kompatibla med Playstation TV och det är ingen kort lista!

Vilken maskot är Sonys framtid?

När man ser en maskot för ett företag så kanske inte det gör att man plötsligt köper en helt ny konsol eller produkt. Fast tänk dig istället indirekt, att man som barn får se företagets coola maskot och tio år senare kommer samma företag ut med en ny produkt där de lockar med samma frontfigur. Hej där nostalgi, hej då pengar i plånboken. Nostalgi ger goda känslor som kan kännas i plånboken. Därför, nu när Sony bytt fokus på Playstation Vita så att de marknadsför det till barn, vilken maskot ska då ta på sig ansvaret för den bärbara maskinens framtid?

Driv en farm på Playstation 4 och Playstation 3

I oktober så kommer Farming Simulator 15 till PC, fast om man vill spela det på Playstation 4 (alternativt Playstation 3) så gäller det att vänta till 2015.

Nytt spelläge ger dig biljakt i Battlefield: Hardline

Battlefield är ett spel känt för sin vida variation när man får välja hur man kommer till striden. Till fots, med en pansarvagn eller varför inte en bil? Battlefield: Hardline tar det ett steg längre med nya spelläget Hotwire.

Att vara social i The Crew

The Crew släpps i november, med andra ord så är det dags att börja ladda upp inför bilspelet där du kan samarbeta med dina vänner, bli ett i gänget och tävla med varandra.

Playstation Vita "här för att stanna" enligt Sony

Tror du att Sony gett upp sin senaste bärbara konsol Playstation Vita? Då tror du fel, åtminstone enligt Sony i en intervju med Eurogamer.

Planer för NHL 15

Som ni kanske känner till så kommer NHL 15 sakna mycket från tidigare utgåvor. Bland många funktioner så saknas det populära spelläget EASHL, där man kan spela i klubbar med sina vänner mot andra klubbar som även de är styrda av riktiga människor bakom en handkontroll. Fast EA planerar att föra in funktionerna sakta men säkert efter lanseringen.

Season pass till DriveClub

Sony har bekräftat att bilspelet DriveClub får ett season pass, det kommer kosta runt 25 dollar och innehålla material för runt 75 dollar.

Svenska spelbranschen växer så det knakar

Hur tror du att de svenska spelutvecklarna mår? Rent generellt så mår de otroligt bra. Dataspelsbranschen som bland annat ger ut den veckoliga speltoppen, har nu gett oss en rapport med många positiva sidor.

Vinnaren utsedd i del 3 av tävlingen!

Oj, tiden går fort! Det har gått 288 dagar sedan PSForum lanserades. Hemsidan har nu fått 312 medlemmar och tredje delen av lanseringstävlingen har avslutats. Nu avslöjar vi vinnaren!

Spottar din PS4 ut skivor?

Det har funnits en del människor på det vida internet som haft ett problem med att deras Playstation 4 spottar ut skivorna helt automatiskt utan att någon begärt det. Nu har Sony kommit med en möjlig lösning.

The Walking Dead för alla konsoler i oktober

I Oktober så kommer säsong 1 och 2 av The Walking Dead till Playstation 4 och Xbox One. Dessutom kommer en fysisk skiva ut av säsong 2 till Playstation 3, Playstation Vita och Xbox 360 i samma veva.

Trailer för GTA V till Playstation 4, PC och Xbox One

Kolla in den första trailern för GTA V till den nyaste generationens konsoler!

Datum för GTA V bekräftat

Nej, vi har inte blivit allt för galna. Vi är medvetna om att GTA V har släppts till både Playstation 3 och Xbox 360. Men Rockstar har nu bekräftat datumet när GTA V kommer till Xbox One, Playstation 4 och PC.

FIFA 15 - nu som demo!

EA Sports nästa fotbollsspel, FIFA 15, har fått ett demo.

Lanseringsdatumet för Middle-Earth: Shadow of Mordor flyttas fram på PS3

Du med en Playstation 4 eller Xbox One kan pusta ut, där släpps spelet som tänkt (den tredje oktober) men på Playstation 3, Xbox 360 och PC så kommer de behöva finputsa spelet lite längre.

Vad är egentligen Playstation TV?

Ni har kanske hört talas om Playstation TV tidigare men inte riktigt har koll på vad det är för pryl? Luta dig bakåt och läs. Efter den här artikeln kommer du, förhoppningsvis, vara lite klokare!

Mortal Kombat X har fått datum

För ett par månader sedan berättade vi om att Mortal Kombat X utannonserats och att det skulle släppas någon gång under 2015. Nu har datumet blivit mer specificerat med ett datum.

Köp Destiny till PS3 och få PS4-versionen gratis

Bungie kör en kampanj fram till 15:e Januari där alla som köpt spelet till last-gen får uppgradera till next-gen helt gratis.

Run Sackboy Run!

Sackboy är huvudkaraktären i spelserien LittleBigPlanet, nu är det dags för honom (och henne) att hitta till andra spel. Denna gång handlar det om spelet Run Sackboy! Run! Ett miniäventyr för handhållna enheter som din mobil eller Playstation Vita.

Vill du spela Driveclub på din mobiltelefon?

Sony hade en hektisk dag och utannonserade två mobiltelefoner och en surfplatta som i allra högsta grad är intressant för Playstation 4-ägare. Eller vad sägs om Driveclub på din mobiltelefon?

Har Quantic Dream avslöjat Beyond Two Souls till PS4?

En trofélista har blottats och det känns ganska troligt att en remake är på väg!

[Uppdaterad] Vad håller Beyonce och Quantic Dream på med?

En teaser till något som heter Beyonce Two Souls har släppts... Första april eller första september, när är det man skämtar egentligen?

Presskonferens från Sony Japan

Imorgon den första september så kommer Sony i Japan visa upp spel som släpps under 2014 och i början av 2015. Alla spel som visas upp är inte bekräftade för Europa men en del är det, och det finns engelska alternativ för dig som lyssnar.

En dag att fira - glöm inte tävlingen

Idag har vi nått 300 medlemmar, en dag vi väntat på sedan lanseringen av PSForum. För det var nämligen ett kriterium för den sista delen i vår tävling där du kan vinna Playstation Plus. Skynda dig att delta nu, tävlingen slutar nästa söndag (7:e september).

Activision intresserade av att köpa Take-Two?

Kanske slutar med att Activision Blizzard köper Take-Two Interactive.

Helgdiskussionen: När kommer egentligen de nya spelen till Playstation 4

Var är de riktiga spelen till Playstation 4?

Saints Row: Gat Out Of Hell är officiellt

Det tog inte lång tid från det att teaserbilden visades upp till dess att spelet blev officiellt. Fast något helt nytt spel rör det sig inte om trots allt, men häng med här för vi bjuder på en trailer!

Nytt Saints Row utannonseras idag?

Är vi några timmar från att få veta mer om ett kommande Saints Row-spel?

Nya rykten om att Beyond Two Souls är på väg till PS4

Sony satsar hårt på att få storspel från Playstation 3 till Playstation 4. Nästa spel som ser ut att göra detta hopp är Beyond Two Souls.

Assassin's Creed Unity försenat...

... Fast bara med två veckor.

Playstation Plus-spel i september

Hösten kommer, med andra ord ett perfekt läge för att spela lite. Med vilka spel då? Varför inte välja och vraka något av dessa gratisspel du får med Playstation Plus i september.

Underhåll av PSN idag och imorgon

Det senaste planerade underhållet av Playstation Network blev uppskjutet och nu har Sony kommit ut med en ny tid, som börjar idag.

Omröstningar på PSForum

Sedan vi lanserade PSForum i november förra året så har det tyvärr inte kommit så många nya funktioner på sidan som vi har önskat. Det har mestadels istället varit mindre finjusteringar och ändringar. Men nu är det äntligen dags för en av de större nyheterna.

[Uppskjutet] Planerat underhåll av Playstation Network imorgon

Imorgon (25 augusti) så kommer Playstation Network vara nere för underhåll mellan 18:40 till 01:50. Om detta beror på DDoS-attacken (attack för att överbelasta servrarna) mot PSN som skedde idag är okänt.

DDoS-attack mot Playstation Network

Har du försökt logga in på PSN senaste timmarna och misslyckats? Det finns en anledning. PSN är under en DDoS-attack (distributed denial-of-service).

Home stängs ner i Japan

Minns ni gratisspelet "Home" till Playstation 3? Ett spel där du inreder din egna lägenhet, går runt i staden för att träffa träffa dina vänner eller nya vänner virtuellt. I slutet av förra året rapporterade vi om att Home skulle fortsätta utvecklas, nu stängs tjänsten ner i Japan.

Sista avsnittet av The Walking Dead Säsong 2 har fått datum

Äntligen var det tid för att avsluta säsong 2 av The Walking Dead av Telltale Games. För de som läst min recension av Wolf Among Us vet att jag satte toppbetyg på första säsongen. Vi har fått ett datum och lite mer info.

Avalanche Studios har flera överraskning för 2015

De svenska utvecklarna hos Avalanche Studios har just nu fullt upp med att färdigställa Mad Max som ska lanseras nästa år. Om man får lov att tro på deras pressmeddelande kommer nästa år ha flertalet överraskningar att erbjuda.

EASHL skippas i NHL 15

Det har varit mycket snack om spelläget EASHL senaste dagarna. Om det kommer vara med i NHL 15 eller inte. Det har nu bekräftats att EASHL inte kommer finnas med i NHL 15 till den nyaste generationens konsoler (Playstation 4 och Xbox One), detta på grund av tidsbrist.

Shuhei Yoshida pratar om Tomb Raider, The Last Guardian och mycket mer

I en intervju med Eurogamer.net avslöjar Shuhei Yoshida att han blev överraskad av Tomb Raiders exklusivitet. Han meddelar även att han är lite rädd för försäljningssiffrorna för Playstation 4.

GTA V får flygskola i onlineläget imorgon

Imorgon får senaste GTA V en uppdatering, det gäller både Playstation 3 och Xbox 360. Handlar om en flygskola i onlineläget som kallas "The San Andreas Flight School".

Möt Kick och Fennick på Playstation Vita

Ett helt nytt spel utan några föregångare är planerat till Playstation Vita. Det är Jaywalkers Interactive som står för utvecklandet av det nya spelet som kallas "Kick & Fennick". Ett plattformsspel där man möter de två namnen.

Upptäck Minecraft på Playstation Vita

Minecraft kommer till Playstation 4 och Playstation Vita i augusti. Häromdagen kom en trailer upp där man vill att vi ska uppleva Minecraft på Playstation Vita.

Madden NFL 15 taggar till i musikvideo

Amerikansk fotboll i all ära, ingen stor sport i Sverige även om den växer. Fast ändå vet vi om att flertalet svenskar gillar sporten och därför är det alltid tid att visa upp nästa Madden NFL av EA Sports. Gillar du inte amerikansk fotboll? Kolla in musikvideon ändå, den kommer lämna dig.. chockad.

Två minuter gameplay av NHL 15

Det närmar sig release, därför låter EA Sports er att se två minuter av en NHL 15-match mellan Chicago Blackhawks och St. Louis Blues. Är du redo?

Silent Hills - skrämmer dig på svenska

I veckan så kom det upp ett spel på Playstation Network kallat "P.T.". Utvecklarna kallar det för världens första interaktiva teaser. I slutet av denna teaser så dök namnet "Silent Hills" upp. Därmed blev ett nytt Silent Hills bekräftat. Något annat exalterande var att svenska röster användes i den interaktiva teasern.

En svensk studio tar snön till Playstation 4!

Eller åtminstone spelet Snow!

Journey och The Unfinished Swan kommer till PS4

Låter Cross buy, 1080p och 60fps intressant?

YouTube och Share Play på väg till Playstation 4

Det är snart dags att uppdatera Playstation 4 igen och nu kommer det intressanta funktioner.

En ny trailer till LittleBigPlanet 3

Lanseringen av LittleBigPlanet 3 börjar närma sig och här är ytterligare en ny trailer till spelet!

Se en trailer till det nya Playstation 4 - exklusiva spelet Wild!

Vad sägs om en trailer till ett exklusivt spel?

Tearaway kommer till Playstation 4!

Media Molecule har äntligen avslöjat deras planer för sitt nästa spel!

Playstation TV kommer i november

Prissättning och datum är nu avslöjade!

Humoristisk trailer till Metal Gear Solid V

Lådor lådor och ännu fler lådor! Ny trailer från Gamescom!

Ny trailer för Rime

Det släpps massvis med trailers under Sonys Presskonferens på Gamescom.

Destiny slår rekord

Spelarna verkar längta efter Bungies nästa titel.

Playstation 4 säljer fortsatt bra

10 miljoner sålda konsoler!

Hotline Miami till Playstation 4

Tidigare i år utannonserades Hotline Miami 2: Wrong Number men igår under GamesCon så kom Devolver Digital med beskedet att första spelet i serien kommer till Playstation 4 redan nästa vecka.

Operera människor på din Playstation 4

Du har kanske redan sett spelet på PC; Surgeon Simulator. Ett spel (med humoristisk inrikning) där du ska rädda liv. Om du söker efter ett realistiskt spel så får du fortsätta vänta men om du vill ha ett spel som framkallar skratt, så har du kanske det här. Kommer till Playstation 4 nästa vecka!

Sleeping Dogs kommer till Playstation 4?

Det kommer många så kallade "remakes" till nya generationens konsoler. Bland annat The Last of Us och Grand Theft Auto V. Nu verkar nästa spel vara på gång, nämligen Sleeping Dogs. Ett spel som släpptes 2012 till PC, Playstation 3 och Xbox 360. Sägs nu vara på gång till Xbox One och Playstation 4.

Nytt Assassin's Creed bekräftat - till förra generationens konsoler

Ni känner förmodligen till att Assassin's Creed: Unity är under utveckling till PC, Xbox One och Playstation 4. Med andra ord så kommer det spelet inte till förra generationens konsoler, istället så får dessa konsoler (Playstation 3 och Xbox 360) ett annat Assassin's Creed. Det bekräftades för bara några timmar sedan.

Playstation Plus-spel i augusti

Sommar som vinter så kommer det alltid nya spel till Playstation Plus. Nu är det dags för spelen i augusti.

Playstation Now i öppen beta

I Nordamerika så har Playstation Now nu kommit i en öppen beta. Det betyder att alla som befinner sig där kan testa tjänsten som avslöjades för ungefär åtta månader sedan.

Uncharted-filmen börjar spelas in tidigt nästa år

Uncharted får en film som kommer börja spelas in nästa år, med andra ord tidigt 2015.

F1 2014 får en trailer och ett releasedatum

Värm däcken och ta fram hjälmen, för snart är det dags för Formel 1 på Playstation 3 igen. Spelar du på Playstation 4 får du däremot vänta.

Infamous First Light släpps även på skiva

Det fristående expansionspaketet kommer även i fysisk utgåva.

Se teatern av The Last of Us

För mer än en vecka sedan skrev vi om att The Last of Us skulle bli teater. Nu finns denna föreställning uppe på en av Sonys youtubekanaler. Hela videon är nittio minuter lång men där ingår trettio minuter nedräkningstid och annat som inte hör till själva teatern.

Buda på en "Gaystation 4"

Webhallen håller tillsammans med RFSL (Riksförbundet för homosexuellas, bisexuellas, transpersoners och queeras rättigheter) en auktion där man kan få en Playstation 4, som de kallar Gaystation 4. En helt vanlig Playstation 4 som är lackerad i regnbågens färger.

Säsong 3 av The Walking Dead bekräftad

Det finns flertalet 'säsonger' av The Walking Dead i serietidningsform, dessutom så slutade den fjärde säsongen av TV-serien för någon månad sedan. Detta känslosamma format där man följer flertalet personer har blivit en succé och därmed är det ingen konstighet att även TV-spelet The Walking Dead får en tredje säsong.

PSS-uppdatering, vecka 30 (2014)

Se vad som kom till Playstation Store vecka 30, 2014.

Teater av The Last of Us

Snart går Naughty Dogs välkända spel 'The Last of Us' in på en teaterscen. Publiken kommer få se några väl valda scener från spelets berättelse

Teaser på Media Molecules nya PS4-spel

Nej, det handlar inte om LittleBigPlanet 3. Det spelet utvecklas av ett annat företag så Media Molecules projekt är ännu okänt för den allmänna publiken. Teasern uppkom efter en renderingsbugg så det är inte mycket man får reda på.

Se äkta hockey i NHL 15

I maj månad skrev vi om uppdateringar till NHL 15. Nu håller dessa uppdateringar på att få en video. Först ut har vi en video där du kan se hur spelarna är uppbyggda av tre lager. Det yttersta lagret är kläderna så du kan se hur kläderna rör sig efter puckar och tacklingar. Därefter en video som visar på äkta hockeyfysik.

Trailer för nytt DLC till Battlefield 4

Den 15:e juli så släpptes det nedladdningsbara materialet Dragon's Teeth till Battlefield 4. Men detta gällde endast personer med Premium, alla andra får vänta till 29:e juli. Än om du är en Premiumanvändare eller inte, så har du en smaskig trailer att se på!

Se spelarna bli frustrerade i FIFA 15

Förra månaden så skrev vi en nyhet om hur man kunde se gräset slitas i FIFA 15. Verklighetstroget, många reagerade på detta och sa att utvecklarna inte fokuserar på spelmekaniken. Nu har ytterligare en video kommit där de visar upp att alla spelarna på planen har olika känslor. Medan vissa känner frustration så kanske andra känner en stor glädje. Då kommer frågan, är detta en uppdatering värd en trailer?

PSS-uppdatering, vecka 29 (2014)

Se vad som kom till Playstation Store vecka 29, 2014.

Se mer av nästa Assassins Creed

Ubisoft har släppt en ny gameplay-trailer till Assassins Creed: Unity.

PSS-uppdatering, vecka 28 (2014)

Se vad som kom till Playstation Store vecka 28, 2014.

Recension: The Wolf Among Us

Idag släpps femte och sista delen av The Wolf Among Us och vi har spelat hela historien av vad som antagligen bara starten på en lång saga. Välkommen till Fabletown och till en historia som låter dig sitta på nålar av spänning.

Nio skäl att köpa PS4 - enligt Playstation Access

Om man får tro Sony så finns det nio sora skäl (spel) att köpa en Playstation 4. Kan du gissa vilka spel de inkluderat? Vi ser bland annat ett spel tänkt till Project Morpheus, Sonys egna virtual reality-maskin.

Så får du DualShock 4 att fungera trådlöst till PS3

Det finns många frågor och få svar när det kommer till att kunna använda sin DualShock 4 trådlöst till sitt Playstation 3. Efter att ha undersökt saken så har vi satt ihop lite info och hur man går tillväga.

Playstation Plus-spel i juli

Juli, den somrigaste månaden av alla erbjuder många spel. Totalt sex spel där ett är cross-buy som du kan spela på PS3, PS4 och PSVita. Så man kanske skulle kunna säga att du kan njuta av åtta spel denna månad. Än i vilket fall, låt oss sätta oss in vilka spel juli erbjuder.

PSS-uppdatering, vecka 27 (2014)

Se vad som kommer till Playstation Store vecka 27, 2014.

Nytt Dead Island av svenskt företag

Det Stockholmsbaserade företaget Fatshark håller på att utveckla ett nytt Dead Island. Det handlar inte om Dead Island 2 utan deras produkt har fått namnet Escape Dead Island. Om du spelar detta spel så kommer du få reda på ursprunget av viruset i det första Dead Island.

Se gräset slitas i FIFA 15

FIFA 15 kommer bjuda upp på mycket nytt visuellt på PC, Xbox One och Playstation 4. Du kommer bland annat kunna se gräset slitas under pågående matcher och spelarna får sina rena kläder smutsiga efter glidtacklingar. Utöver mycket annat som glädjer alla som gillar bättre grafik.

Ny startsida/nyhetsflöde

Det som varit tydligaste synpunkterna från er användare har ju varit att nyhetsflödet uppbyggnad inte fungerat, det har tagit lång tid med både skissning och funderande men väntan är över.

Recension: Watch Dogs [PS4]

Väntan har varit lång men till slut lanserades äntligen ett av årets mest efterlängtade spel. Lägg undan dina vapen och ta fram din mobiltelefon istället, för nu ska inte skottlossningarna hamna i centrum. Den här gången agerar vi utan att synas. Övervakningskamerorna blir till våra vänner när resan går till Chicago.

Omslagspojken på NHL 15 bestämd

I maj berättade vi om att ni alla kunde rösta om vem som skulle bli personen på fodralet. När vi rapporterade så fanns det totalt åtta personer att välja mellan, bland annat svensken Erik Karlsson och varför inte nämna vinnaren, en kanadensisk man som spelar för Boston Bruins

Exklusiva materialet till Batman: Arkham Knight

Batman: Arkham Knight släpps till Xbox One och Playstation 4, men det är bara den sistnämnda konsolen som får det exklusiva materialet "Scarecrow Nightmare Pack". Information har inkommit om vad det egentligen innebär.

Trailer på Pro Evolution Soccer 2015

Om du gillar fotboll så känner du förmodligen till att VM 2014 är i full gång. Kanske du vill dra ut på fotbollsplanen och sparka lite fotboll eller varför inte sätta dig i soffan och använda spakarna för skott? Då har allt som oftast två val. Antingen FIFA eller PES. Nu har en trailer av det sistnämnda hittat ut!

PSS-uppdatering, vecka 26 (2014)

Se vad som kommer till Playstation Store vecka 26, 2014.

Spela som omgivningen i Pavilion

Pavilion är ett spel som utvecklas till Playstation 4 och Playstation Vita. Det är lite speciellt då du inte styr karaktären, utan din uppgift är att manipulera omgivningen så att karaktären på skärmen kan röra sig framåt och utforska världen. De kallar det fjärdeperson.

Spelen i 2014 till Playstation 4

Sitter du och väntar på spel till ditt Playstation 4? Vi har hela listan på spel som släppts, släpps i sommar/höst/vinter och spel som mest troligt kommer att släppas 2014.

PSS-uppdatering, vecka 25 (2014)

Se vad som kommer till Playstation Store vecka 25, 2014.

Recension: Infamous: Second Son [PS4]

Med en ny huvudkaraktär och nya superkrafter hoppas Sucker Punch att Infamous: Second Son ska ta serien till en helt ny nivå. Som ett av de första riktigt stora exklusiva spelen till Playstation 4 är förväntningarna höga. Lyckas de infria våra krav eller borde de ha fortsatt serien med samma krafter som i föregångarna?

Snabb sammanfattning av E3 2014

Vi sammanfattar snabbt allt som hänt på E3.

Speltoppen v.21 (2014)

Spelen som sålde mest i Sverige under vecka 21, 2014.

Minecraft till Playstation 4 i augusti

Du med en Playstation 4 kan njuta av Minecraft i augusti. Utvecklarna av spelet har i bloggen om Playstation berättat lite mer om spelet, större världar, ett billigare spel och annat intressant.

Filmklipp från Destinys flerspelarläge

Kolla in videoklippet där man ser spelläget "Team Deathmatch", som innebär att man i lag ska döda motståndarlaget så mycket som möjligt utan att dö själv. Det är två lag och sex spelare i vardera lag.

LittleBigPlanet 3 till både PS3 och PS4

För ett par dagar sedan rapporterade vi om att LittleBigPlanet 3 avslöjats till Playstation 4. Då fanns det inga kommentarer om en Playstation 3-version men igår skrev Sony-medarbetaren Steven Isbell att en PS3-version är på gång.

Lanseringsdatum för The Order: 1886

Det händer mycket på E3 2014. Bland annat har vi fått reda på lanseringsdatumet för det Playstation 4 exklusiva spelet The Order: 1886, tillsammans med en trailer.

Mer information om NHL 15

Vi har fått två olika videor från NHL 15, två videor som egentligen inte visat någon nytt. Fast i den tredje videon har det ändrats, i en nio minuter lång video får du leta massor om NHL 15 till Playstation 4!

PSS-uppdatering, vecka 24 (2014)

Se vad som kommer till Playstation Store vecka 24, 2014.

Playstation Vita TV till Europa

Det har funnits en del besökare som önskat att Playstation Vita TV skulle släppas här i Sverige, en konsol som i dagsläget endast finns tillgängligt i Japan. Nu är er önskan uppfylld då den kommer till Europa senare i år.

Nytt spel från skaparna av Limbo

Limbo är som ni kanske vet skapat av den danska studion Playdead, en studio som nu tar nästa steg och skapar ett nytt spel kallat Inside. Tidsexklusivt till Xbox One men ska även komma till Playstation 4.

Speltoppen v.20 (2014)

Spelen som sålde mest i Sverige under vecka 20, 2014.

YouTube app till Playstation 4

Många har väntat. Nu är det bekräfat att en YouTube-app kommer till Playstation 4! Via appen kommer man både kunna kolla alla videor som finns och lägga in egna inspelade klipp.

E3 2014: Bingoresultat

Biiiiiingooooo... Om vi är snälla vid bedömningen kommer vi åtminstone ganska nära!

Ny färg på Playstation 4 kommer 9:e september

Det kan vara lätt att missa de små annonseringarna när Sony, Microsoft och Nintendo dundrar på med nya titlar och spelserier. Men vi snappade ändå upp att Sony utannonserar vit Playstation 4 i en bundle med Destiny tillgänglig 9.e September, vilket säkert kan få några av oss att skutta till av glädje.

Första Ratchet & Clank till Playstation 4

En remake av det allra första Ratchet & Clank kommer till Playstation 4, vid samma tidpunkt som filmen, som innehåller exakt samma huvudkaraktärer.

Fristående DLC till Infamous: Second Son

Infamous: Second Son, det första Infamous till Playstation 4 får ett nytt nedladdningsbart material kallat Last Light. Det handlar om en kvinnlig protagonist (den du spelar som) och du behöver inte äga Second Son, då det nedladdningsbara materialet är fristående.

Se när Far Cry 4 spelas

Se när några spelar Far Cry 4, ett spel som släpps den 18:e november till Xbox 360, Xbox One, PC, Playstation 3 och Playstation 4.

Bloodborne - Nya spelet från skaparna av Dark Souls

Bloodborne är nästa spel skapat av From Software, mest känt för Demon's Souls, Dark Souls och Dark Souls 2. Tre riktigt svåra spel där man alltid utmanas till sitt yttersta. Om det är samma sak med Bloodborne finns det ingen information om. Ganska knapphändigt förutom en trailer.

Mer om animerade filmen av Ratchet & Clank

För lite mer än fyra månader sedan rapporterade vi om att Sly Cooper skulle bli film. Samtidigt längst ner i den nyheten fanns det en liten notis om att även Ratchet & Clank skulle få en animerad film som släpps 2015.

The Last of Us: Remastered släpps i slutet av juli

The Last of Us: Remastered kommer till Playstation 4 och är ett uppdaterat spel av den originella Playstation 3-versionen som såklart saknade "Remastered" i namnet. Spelet fick under E3 2014 ett datum, samt en trailer.

Trailer från Hyper Light Drifter

Ännu ett spel som visades på Microsofts presskonferens - Hyper Light Drifter. Kommer till PC, Xbox One, Playstation Vita och Playstation 4. Gör dig redo att skjuta och drifta... eller?

Spirituell uppföljare av Mega Man

Utvecklarna av det nya Mighty No. 9 satsade på Kickstarter. De fick in 3 miljoner dollar mer än vad de önskade få in av alla glada donerare. Detta skedde förra året och nu vid E3 var det dags för en ny trailer.

Ubisoft vill att vi dansar vidare

Just Dance 2015 har avslöjats. Som vanligt ställer du dig framför en kamera och dansar loss. Fast det finns nya saker, exempelvis en app till mobilen.

Dead Island 2 kommer till nyaste generationens konsoler

Dead Island 2 är under utveckling till Xbox One, PC och Playstation 4. Techland har kommit ut med en trailer för spelet, om du väntar dig en känslofull trailer så kommer du bli besviken, men om du söker en humorfylld trailer så har du kommit rätt.

LittleBigPlanet 3 avslöjat!

Media Molecule berättade för någon dag sedan att de inte skulle delta på årets E3. Nu har LittleBigPlanet 3 avslöjats och förvånadsvärt nog så verkar deras påstående fortfarande vara sanning då det nya LittleBigPlanet 3 utvecklas av Sumo Digital.

Ny trailer på Uncharted 4

Sony visade upp hela 19 spel under deras presskonferens på E3. Men det som fick absolut mest jubel ifrån publiken på plats var det som visades sist. Och inte helt oväntat var det Uncharted 4.

Grand Theft Auto 5 bekräftat till Playstation 4

Under Sonys presskonferans på årets E3 mässa kom en efterlängtad nyhet. Nämligen att det nu är bekräftat att Rockstars populär actionspel Grand Theft Auto kommer släppas till Playstation 4 i höst.

Entwined har lanserats

Sugen på Entwined eller vet du inte vad det är? Har du missat Sonys presskonferens är risken stor att du inte ens vet vad det är för spel. Här får du svaret.

Destiny anländer om en månad med en beta

Missat Sonys presskonferens? Där meddelades det att en beta av Destiny kommer i mitten på juli, men det fanns även fler nyheter kring detta spel.

Skynda dig att skaffa tillgång till Battlefield: Hardline betan

Battlefield Hardline erbjuder massvis av kaos och du kan få tillgång till det redan nu!

Criterion Games lever!

Criterion Games dök upp på E3.

Mirror's Edge 2 är inte redo för lansering än

För ett år sedan avtäcktes Mirror's Edge 2, nu var det dags för mer information.

Trailer på Call of Duty: Advanced Warfare

För några månader sedan avslöjades nästa Call of Duty, med andra ord så Call of Duty: Advanced Warfare. Nu har en gameplay-trailer dykt upp som man kunde se på Microsofts presskonferens på E3.

Kolla in co-op läget i Assassins Creed: Unity

Det är mycket Microsoft just nu. Denna nyhet är inget undantag. Spelet visades upp på Microsofts presskonferens på E3, där man får se en person kommentera när hon spelar med upp till tre vänner och tar över ett palats.

Fem minuter från The Division

Det svenskutvecklade spelet Tom Clancy's The Division har fått en fem minuter lång trailer. Den uppkom på Microsofts presskonferens på E3, men finns redan ute på Ubisofts egna youtubesida.

Fem minuter från Witcher 3

Okej, denna video visades på Microsofts presskonferens till en början. Men då spelet även släpps till Playstation 4 så kan vi inte missa att visa denna video för er som gillar The Witcher!

Mirrors Edge 2 visas upp på E3

Inget som förvånar. Men EA har bekräftat att de kommer visa upp Mirrors Edge 2 utöver flera andra spel på deras presskonferens ikväll.

Trailer av NHL 15 som visas upp på E3 2014

EA Sports har släppt en trailer som förmodligen kommer visas upp på EAs presskonferens som är klockan 21:00 ikväll. Men du kan alltså se den redan nu.

Följ E3 2014 med PSForum

Flertalet medlemmar kommer vara här under alla presskonferenser, även du kan vara med! Därför sammanfattar vi hur du följer E3 på bästa vis.

Spel Sony visar upp på E3 Expos mässgolv

Sony har på sin amerikanska blogg kommit med en del spel som kommer visas upp på mässgolvet. Denna lista innehåller såklart inga överraskningar om spel vi aldrig hört talas om förut, men redan bekräftade spel finns med på denna långa lista.

Första officiella trailern från Battlefield: Hardline

För lite mer än en vecka sedan avslöjades det nya Battlefield, med underrubriken Hardline. Sedan dess har det kommit en del läckta videor men idag var det dags för den allra första officiella videon.

Murdered: Soul Suspect har fått recensioner

Idag släpps Murdered: Soul Suspect. Du kan redan nu läsa diverse recensioner. Vi har samlat en del.

Speltoppen v.19 (2014)

Spelen som sålde mest i Sverige under vecka 19, 2014.

PSS-uppdatering, vecka 23 (2014)

Se vad som kommer till Playstation Store vecka 23, 2014.

Fyra miljoner exemplar av Watch Dogs sålda

Watch Dogs har slagit rekord efter rekord i Ubisofts interna liga. Bland annat blev det det Ubisofts bästsäljande spel under de 24 första timmarna och även bästsäljande den första veckan. Då fick vi inga siffror men nu har de kommit ut med lite försäljningssiffror, Watch Dogs har sålts i fyra miljoner exemplar.

Battlefield 4 får bättre nätkod

För cirka sex månader sedan släpptes Battlefield 4, ett svenskutvecklat spel som fortfarande brottas med diverse problem. Nu ska en del av problemen vara lösta, åtminstone på den gamla generationens konsoler.

Batman: Arkham Knight försenas till 2015

Nya Batman som utannonserades i mars och var beräknat till hösten har nu försenats till 2015.

Nästa Mortal Kombat utannonserat

Den populära spelserien Mortal Kombat får ett nytt spel. Såklart ligger fokuset på fightning på detta spel som kommer släppas under 2015.

Sony slutar skeppa PSP till Japan

Tidigare slutade Sony skeppa PSP till Nordamerika, nu är nästa territorium på gång. I slutet av juni så kommer de sluta skeppa sin bärbara konsol Playstation Portable till Japan. Även Europa är på gång.

E3 2014: Bingo

Freddus har bestämt sig för att spela bingo fast nu är det Sonys presskonferens som blir bingobricka.

Plants vs. Zombies: Garden Warfare kommer till Playstation

Plants vs. Zombies: Garden Warfare har sedan tidigare varit exklusivt till Microsofts konsoler Xbox. Men det är något som kommer ändras inom kort då spelet har blivit utannonserat till både Playstation 3 och Playstation 4.

Underhåll av PSN idag och imorgon

Sony har meddelat att Playstation Network kommer stängas ner mellan den andra till den tredje juni för underhåll.

The Walking Dead och The Wolf Among Us får fysisk release

Telltale Games konfirmerade idag fysisk release på deras hyllade spelserier "The Walking Dead" och "The Wolf Among us"

PSS-uppdatering, vecka 22 (2014)

Se vad som kommer till Playstation Store vecka 22, 2014.

Demo till EA Sports UFC nästa vecka

Nästa vecka kommer ett demo till EAs nästa spel som behandlar Ultimate Fighting Championship. Spelet har ett lanseringsdatum några veckor senare, den 17:e juni.

Playstation Plus-spel i juni

Det är inte PSForum som varit sega denna gång, nu handlar det om att Playstation inte kom ut med informationen förrän idag. Denna månad får du njuta av lite basket, Pixeljunk med mera. Alla spelen blir tillgängliga den fjärde juni.

Io-Interactive arbetar på ett nytt spel.

Ser du fram emot ett nytt spel?

Läckt video från Battlefield Hardline

Vi skrev om spelet tidigare, nu har en video från spelet läckt. Det gäller att skynda sig utifall videon tas ner.

The Order: 1886 försenas

Det har gått rykten om att The Order: 1886 skulle försenas, det har nu bekräftats av Ru Weerasuriya, chefen på spelföretaget Ready at Dawn, som utvecklar spelet.

Battlefield: Hardline bekräftat

Nästa spel i Battlefield-serien är bekräftad, spelet kallas Battlefield: Hardline och släpps i höst. Något som kan förvåna är att spelet inte utvecklas av DICE, utan Visceral Games har tagit på sig uppgiften. Ett företag som bland annat utvecklat Dead Space.

Läs recensionerna för Watch Dogs

Embargot för Watch Dogs har släppts och flertalet hemsidor har kommit ut med sina recensioner, vi sammanfattar en del av alla recensioner för Watch Dogs.

Inför E3 2014: Ubisoft

Nu är det dags att ta på sig våtdräkten och krypa in i torktumlaren. När det handlar om presskonferenser från Ubisoft vet man aldrig hur färden kommer gå. Ibland blir det fullständig katastrof medan det lika väl kan sluta med succé. Inför årets E3-mässa tror jag på succé för Ubisoft. Med de spelen de har på väg bör de helt enkelt inte misslyckas!

PSS-uppdatering, vecka 21 (2014)

Se vad som kommer till Playstation Store vecka 21, 2014.

Livestream från The Order: 1886

Klockan 21:00 så kommer Playstation livestreama spelet The Order: 1886 via Twitch. Som är ett exklusivt Playstation 4-spel som utspelar sig som en alternativ berättelse till hur London var för lite mer än hundra år sedan.

Första gameplay-trailern till Batman Arkham Knight

Du får se en del av "nya" Gotham City, se när batmobilen åker fram och en del annat smaskigt för er som gillar Rocksteadys Batman-spelserie.

Inför E3 2014: EA

Som ett steg i vår målsättning att höja temperaturen och pulsen inför E3-mässan har vi valt att kika lite närmare på vad som kan tänkas dyka upp på presskonferenserna. Tyvärr är det inte jättemånga utgivare som har presskonferenser men av de som finns kan vi ha höga förhoppningar och det gäller i allra högsta grad EA!

Singstar till Playstation 4

Nu börjar London Studios äventyr på Playstation 4. Den populära spelserien där man ska sjunga så bra som möjligt, som sedan tidigare finns ute till Playstation 2 och Playstation 3, kommer inom kort till Playstation 4. Många nyheter erbjuds, ett exempel är att ingen mick behövs för att sjunga.

Information om Far Cry 4

Folket på Uplay har gjort ett litet misstag och till viss del avslöjat en del av berättelsen som kommer med Far Cry 4. Informationen försvann snabbt men printscreen-fingret för något var snabbare.

Bilar med jetmotorer i juli

I "Jet Car Stunts" som släpps i juli till Playstation 3 och Playstation Vita åker du bilar med jetmotorer. Se upp i himlen visar det sig på den nya trailern.

Ny trailer för Middle-earth: Shadow of Mordor

Middle-earth kommer ta plats i historian mellan "The Hobbit" och "The Lord of the Rings", böckerna skrivna av J.R.R. Tolkien. Är du redo?

Killzone får co-op för fyra spelare

Någon gång under juni så kommer det nya materialet "Killzone Shadow Fall Intercept" som gör det möjligt för dig och tre andra vänner (online) att spela med varandra i ett coop-läge.

Som Watch Dogs i den verkliga världen

Om du skulle tagit den fiktiva världen i Watch Dogs och gjort den till en verklighet. Hur skulle det då se ut? Då ska du kolla in detta spratt som Ubisoft visat oss.

Lanseringstrailer för Wolfenstein

Den 20:e maj smäller det. Det svenskutvecklade spelet Wolfenstein: The New Order släpps. Är du redo att ta dig an en alternativ berättelse som inte överensstämmer med verkligheten, där nazisterna vann andra världskriget.

Naughty Dog arbetar på tre spel

Skaparna av Uncharted och The Last of Us arbetar för tillfället på tre spel.

Skillnad på PS3 och PS4-versionen av Minecraft

Utvecklarna av Minecraft på konsol har twittrat ut några bilder att jämföra de olika versionerna med. Se skillnaden på den gamla och nya generationens konsoler.

Far Cry 4 har bekräftats

Häromdagen hade Ubisoft ett möte med sina investerare. På mötet avslöjade VDn Yves Guiellemot att Far Cry 4 kommer till hösten.

The Division försenas till 2015

För några månader sedan gick det rykten om att Tom Clancy: The Division skulle försenas till 2015. Dessa rykten är nu bekräftade av Ubisoft, företaget som kommer publicera spelet.

Nytt spel i fotspåren av Duke Nukem

Interceptor Entertainment utvecklade till en början spelet Duke Nukem: Mass Destruction. Ett spel som nu fått ett helt nytt namn och inriktning.

Watch Dogs får inte 1080p och 60fps

Tidigare rapporterade vi om information från Sonys officiella Playstation-hemsida där de hade skrivit att Watch Dogs skulle kunna gå att njutas i upplösningen 1080p och 60fps (frames per second). Nu har vi nåtts av beskedet att spelet inte kommer ha den upplösningen eller 60 bilder per sekund.

PSS-uppdatering, vecka 20 (2014)

Se vad som kommer till Playstation Store vecka 20, 2014.

Vem vill du se på omslaget till NHL 15?

EA kör en tävling liknande tidigare år, där vi bestämmer vem som får pryda omslaget av NHL 15. I dagsläget är tävlingen i kvartsfinalen, som betyder att åtta personer kan vinna.

Playstation Vita får nytt Soul Sacrifice

För ungefär ett år sedan släpptes Soul Sacrifice till Playstation Vita, nu släpps ännu ett spel i serien vid namn Soul Sacrifice Delta till samma bärbara konsol.

Nytt skräckspel till Playstation 4

Om du vill ha skräckspel till Playstation 4 så behöver du inte oroa dig. Eller kanske, du behöver oroa dig. För det finns redan en del skräckspel ute på marknaden och fler håller på att utvecklas. Ett av alla dessa är Among the Sleep där du spelar som en tvååring.

E3 2014: Historiska ögonblick

Med drygt en månad kvar till E3-mässan börjar det bli dags för en nedräkning. För att komma i rätt stämning tänkte vi göra en tillbakablick på utmärkande händelser från mässans tidigare år.

Valiant Hearts har fått ett datum

Ubisoft Montpellier utannonserade för några månader sedan att de håller på att utveckla ett nytt spel vid namn Valiant Hearts: The Great War. Ett spel som fått en trailer och släppdatum.

Watch Dogs i 60fps och 1080p

Om man kollar in Playstations officiella hemsida så får man reda på att Playstation 4-versionen av Watch Dogs kommer ha upplösningen 1080p och 60fps (frames per second).

Ny film från Alien Isolation

Det kommande Alien-spelet har fått en liten film där de berättar om hur de valt alla som ska spela karaktärerna i spelet. Människor som bland annat gör rösterna och spelar in alla rörelser med motion capture.

Child of Lights soundtrack på Spotify

Den 30 april lanserades Child of Light till Playstation 3 och Playstation 4. Ett rollspel i 2D med musik som antagligen många här gillar. Därför kan det vara glädjande nyheter att musiken från Child of Light nu finns på Spotify.

Evolution Studios berättar hur DriveClub fungerar

Tre nya videor berättar hur en del funktioner fungerar. Funktionerna faceoffs, challenges och clubs förklaras. Samt om hur Playstation Plus-versionen fungerar, som vi rapporterat om tidigare.

Datum för Sonys E3 presskonferens avslöjat

Sony har berättat vilket datum och tid de kommer hålla sin presskonferens som sker i samband med E3 som pågår mellan tionde till tolfte juni.

Speltoppen v.18 (2014)

Spelen som sålde mest i Sverige under vecka 18, 2014.

Spelfodral till Playstation 3 med ny design?

För ungefär två månader sedan började stora medier skriva om att spelomslag till Playstation 3 skulle få ny design. Två månader senare kan inget spel med ny design hittas, åtminstone i Sverige. Om denna design kommer så blir det den tredje designen som ett spelfodral till Playstation 3 haft. Vilket fodral föredrar du?

Playstation Plus-versionen av DriveClub innehåller...

Som du förmodligen hört tidigare så får du en nerbantad version av DriveClub, gratis om du har Playstation Plus. Men vad innehåller egentligen denna version? Vi tar reda på det!

Lanseringsdatum till Borderlands 2

Playstation Vita-versionen av Borderlands 2 har fått ett lanseringsdatum i Europa. Spelet släpptes den sjätte maj i USA och några veckor senare kommer det till Sverige.

Dying Light försenas

Utvecklarna av spel som Dead Island har ett nytt spel på väg kallat Dying Light. Ett postapokalyptiskt spel där zombier härjar runt i en öppen värld, som nu försenas till 2015.

Ny Watch Dogs trailer visar upp karaktärerna

Spelet har fått en ny trailer där man får se olika karaktärer man kommer träffa på i en berättelsen. En berättelse som handlar om ett Chicago i en väldigt uppkopplad värld där huvudkaraktären tar sig framåt genom att hacka staden.

Rykte: Sonys E3

Det har blossat upp rykten om vad Sony kommer visa på sin presskonferens som sker en dag innan E3 2014 börjar. Om ryktena är sanning så finns det en del att längta till.

Speltoppen v.17 (2014)

Spelen som sålde mest i Sverige under vecka 17, 2014.

PSS-uppdatering, vecka 19 (2014)

Se vad som kommer till Playstation Store vecka 19, 2014.

PS Vita Slim till Amerika

Den sjunde februari 2014 släpptes Playstation Vita Slim i Storbritannien. Idag den sjunde maj kom den till nästa territorium, Amerika.

Lanseringstrailer till Bound by Flame

Bound by Flame som släpps den nionde maj har fått en lanseringstrailer. Spelet kommer till PC, Xbox 360, Playstation 3 och Playstation 4.

Bilder från Tales from the Borderlands

Kända för sin episodbaserade spelserie The Walking Dead, hämtar nu Telltale Games nya utmaningar när de ska skapa ett spel i Borderlands anda.

Trailer för sista nedladdningsbara materialet till The Last of Us

Det allra sista materialet som släpps på spelets Season Pass har fått en trailer och lite mer information om vad du får med. Materialet kommer denna vecka.

Nya funktioner i NHL 15

EA Sports har gett oss en redig lista på uppdateringar i kommande NHL 15 till Xbox One och Playstation 4. Spelet kommer utan större tvekan till Playstation 3 och Xbox 360 men inte med denna rejäla uppdatering.

NHL 15 har fått en trailer

Se den allra första trailern (om man inte vill kalla det teaser) till NHL 15.

Speltoppen v.16 (2014)

Spelen som sålde mest i Sverige under vecka 16, 2014.

NHL 15 avslöjas imorgon

EA Sports NHL's twittersida har gett oss alla en ganska tydlig ledtråd. På en bild ser vi två olika texter. Den ena säger numret 15 och den andra säger måndag femte maj 2014.

Flash Sale på amerikanska Playstation Store

Om du har ett amerikanskt Playstation Network-konto så ska du kunna få tag på spel för femtio kronor styck. De flesta spel till Playstation men även några till Playstation Vita.

Avslöjat - Call of Duty: Advanced Warfare

Det blev inget med fjärde maj. Spelet avslöjades istället den andra maj. Spelet har fått namnet Call of Duty: Advanced Warfare och har fått en trailer.

Nästa Call of Duty avslöjas snart

Journalisten Geoff Keighley säger sig ha information om att nästa Call of Duty avslöjas den fjärde maj.

Speltoppen v.15 (2014)

Spelen som sålde mest i Sverige under vecka 15, 2014.

Playstation Plus-spel i maj

Maj har änrat och värmen kommer förmodligen inom kort. Fast om man vill så kan man ändå hitta tiden till att spela TV-spel. Varför inte då sätta sig ner med alla dessa spel som är gratis för dig med Playstation Plus.

PSS-uppdatering, vecka 18 (2014)

Se vad som kommer till Playstation Store vecka 18, 2014.

Headweb optimeras för Playstation 4

Funderar du att hyra en film ikväll? Varför inte använda dig av Playstation 4 och Headweb som ger dig tillgång till tusentals filmer!

DriveClub har fått ett releasedatum!

Väntan har varit lång men nu har det äntligen kommit ett nytt lanseringsdatum till DriveClub. Tyvärr är det bra många dagar kvar innan spelet slutligen lanseras.

Snoop Dogg DLC till Call of Duty: Ghost

Är du en av dom som gillar Snoop Dogg och spelar Call of Duty: Ghost? Då kanske detta är något för dig, det kommer nämligen ett DLC som ändrar rösten i spelet till ja, Snoop Dogg.

Ny trailer från Project Cars

Project Cars (Community Assisted Racing Simulator) är som namnet antyder, ett racingspel som kommer till Playstation 4, Xbox One, PC och Wii U senare i år. Spelet har nu fått en ny trailer som visar upp fin grafik.

PSS-uppdatering, vecka 17 (2014)

Se vad som kommer till Playstation Store vecka 17, 2014.

Speltoppen v.14 (2014)

Spelen som sålde mest i Sverige under vecka 14, 2014.

Alla PSP och PS1 Classic-spel fungerar nu på Playstation Vita?

Enligt rapporter på det välkända forumet NeoGAF så har Sony gjort de flesta digitala Playstation Portable och Playstation 1 Classic-spel, tillgängliga på Playstation Vita.

Remote Play till Playstation Vita TV

Sony Computer Entertainment Hong Kong höll presskonferens i Singapore och släppte ny info om nästa uppdatering till Playstation Vita TV. En stor anledning till varför vi inte kan vänta länge nog till en utannonsering i Europa.

Octodad till Playstation 4 nästa vecka

Octodad: Dadliest Catch släpptes för ett tag sedan till PC medan alla konsolägare fått vänta lite längre. Du som vill spela Octodad kommer få göra det nästa vecka.

Lördagsdiskussion: Fanboys och kärlek

Hur många fanboys finns det i världen? Den allra första lördagsdiskussionen bjuder in dig och alla andra forumiter till att diskutera spelvärldens ökända ord fanboy. Finns det och vilka är anledningarna till varför man blir en så kallad fanboy.

Inget DriveClub före E3?

Är Sony på väg att göra DriveClub till en lika seg historia som The Last Guardian och Agent?

Glad påsk!

PSForum önskar alla en glad påsk med mycket glädje.

Ubisoft har stora förhoppningar på Watch Dogs

Ubisoft kommer troligen tjäna på detta!

Sony's 4K Ultra HD Mediaspelare

Sony släpper snart en 4K Ultra HD Mediaspelare!

Speltoppen v.13 (2014)

Spelen som sålde mest i Sverige under vecka 13, 2014.

Bilder på SHAREfactory

Här kommer ett gäng med bilder på den nya appen till Playstation 4.

Playstation 4 har nu sålts i 7 miljoner exemplar

Nya försäljningssiffror för Playstation 4 finns nu tillgängliga.

Funktionerna i firmware 1.70 offentliggjorda

Har du några speciella önskemål kring nästa uppdatering till Playstation 4? Ta och kolla om dina önskningar infrias redan med nästa uppdatering!

PSS-uppdatering, vecka 16 (2014)

Se vad som kommer till Playstation Store vecka 16, 2014.

Underhåll av Playstation Network på påskledigheten

Planerat att spela online på måndag? Se då till att logga in i tid, för ett underhåll är inplanerat till måndag kväll.

Minecraft till Playstation 3 släpps på skiva nästa månad

I slutet av förra året lanserades Minecraft till Playstation 3. Då var enda alternativet att köpa och ladda ner det från Playstation Store, nu kommer ett nytt alternativ.

SingOn lanseras idag i Storbritannien och Finland

Singstar får konkurrens på Playstation 3. Åtminstone i Storbritannien och Finland.

FIFA World Cup 2014 Brazil släpps idag

Idag släpps det återkommande FIFA World Cup och denna gång så går resan till Brasilien och VM i fotboll 2014. Kvalificera ditt lag för VM och slå dig genom turneringen för att ta hem "World Cup Trophy" i äkta VM-stämning.

Topp 25: Sammanfattning

Topplistan har nått till vägs ände och medaljerna har slutligen delats ut till topptrion. Missade du någon artikel eller vill du bara ha en kort tillbakablick? Här kommer en sammanfattning med några korta kommentarer om alla spel vi presenterat.

Många nyheter rörandes Playstation 4 väntar runt hörnet?

Anser ni att det har varit väldigt tyst kring spelrelaterade nyheter senaste tiden? Nu kanske det vänder. Nyheter kring nästa mjukvaruuppdatering är att vänta!

Dead Nation till PSVita anländer denna vecka

Sugen på att döda lite zombies på din Playstation Vita? Se till att rengöra dina vapen och plocka upp ammunitionen för på onsdag är det dags.

Pure Chess kommer till Playstation 4 i veckan

Gillar du att spela schack? Då börjar det bli dags att damma av ditt Playstation 4.

Lanseringstrailer till Final Fantasy XIV: A Realm Reborn till PS4

I dag släpps Final Fantasy XIV: A Realm Reborn till Playstation 4 och Square Enix har också släppt trailern som visar upp spelet till nästa generation. Som vi tidigare rapporterat så kan alla som äger spelet till Playstation 3 gratis uppgradera fram till årets slut. Trailern kan innehålla en del spoilers för de som inte spelat tidigare i form av miljöer och fiender.

Topp 25: #1 The Last of Us

Vår artikelserie har nu nått sitt mål. Resan har varit lång och lett oss förbi många underhållande spel, men nu är det endast ett spel kvar att presentera. Vi avslutar på topp när vi nu tänker presentera det bästa spelet till Playstation 3.

Uppgradera Final Fantasy XIV gratis från PS3 till PS4

Square Enix meddelar att alla som spelat Final Fantasy XIV till Playstation 3 nu kan uppgradera gratis fram till årets slut.

Första trailern på The Last Of Us Remastered släppt

Det går fort från rykten till trailer ibland och Naughty Dog släppte idag sin trailer för kommande Playstation 4-versionen av The Last Of Us

Topp 25: #2 Uncharted: Among Thieves

Nu är det hög tid att presentera spelet som tar silverpengen i vår topplista över de absolut bästa spelen till Playstation 3. Den här gången är det dags att återgå till en serie vi stött på tidigare i vår nedräkning. Fast vilken serie är då som vi får lov att återse på plats nummer två?

Japan: Playstation 4 säljer dåligt

I Europa har Playstation 4 sålt i mängder och flera rekord har slagits därefter. Rekorden låter inte sig vänta i Japan heller, fast där är det tvärtemot. Den säljer rekorddåligt.

Ny trailer på The Evil Within

Ny trailer på Shinji Mikani´s "The Evil Within" som släpps i butikerna fredagen 29 augusti.

Påskrea på Playstation Network

Inga planer till påsken? Sony satsar stort på årets påskrea och ger dig chansen att uppleva flera stora titlar på Playstation 3 och Playstation Vita.

The Crew får lansering i höst och annonserar Limited Edition

Goda nyheter till er som sitter och väntar på The Crew och fler racingspel till Playstation 4. The Crew kommer nämligen till hösten och Ubisoft har varit så snälla och delat med sig av mer info om samlarutgåvor, upplösning och mikrotransaktioner.

Foul Play - Fightning på en teater

Ta dig an Foul Play, ett fightningspel på Playstation 4 och Playstation Vita som utspelar sig på en teater. Ja, du läste rätt. En teater fylld med folk. Kolla in trailern!

Topp 25: #3 Heavy Rain

Äntligen är det dags för pallplaceringarna kring vår summering av de 25 bästa spelen till Playstation 3. På plats nummer tre möts vi av av en, rent ut sagt, fasansfull berättelse som man inte önskar ska drabba någon. Nu är det verkligen upp till dig hur det här ska sluta men se upp, för vem kan du lita på egentligen?

Undersökning av den svenska spelmarknaden

Kobra är ett program som sänds på SVT och enligt tevetablån är ett program som spanar in nutida konstnärliga uttryck över hela världen. Då förstår vi ju alla att de inte kan missa det svenska spelundret.

Insomniac Games firar tjugo års jubileum

Insomniac Games som bland annat utvecklat exklusiva Playstation-spel som Resistance, Spyro och Ratchet & Clank, har fyllt tjugo år som en studio och firar det med en... musikvideo.

Topp 25: #4 Red Dead Redemption

För tredje gången ska vi vända blickarna mot en av Rockstar Games titlar. Även om det finns likheter till deras populära serie Grand Theft Auto är det samtidigt stora skillnader. Friheten finns där men bilarna är utbytta mot hästar. Självklart ska vi titta närmare på Red Dead Redemption innan vår artikelserie har nått sitt mål.

Speltoppen v.12 (2014)

Spelen som sålde mest i Sverige under vecka 12, 2014.

(Aprilskämt) Rykte: Nintendo vill samarbeta med Sony

Den stationära konsolen Nintendo Wii U blev aldrig vad Nintendo önskade. Försäljningssiffrorna visar ingen god trend men det kanske ändras inom kort? Nintendo har nämligen enligt rykten kommit med förslaget att börja samarbeta med Sony.

Uppdatering inom PSForums crew

Det är naturligt att folk kommer och går på en sida, en person får vi nu tacka för tiden och en annan välkomna redan nu några månader efter sidans start.

Playstation Plus-spel i april

I varma april kommer alla med Playstation Plus få ta del av ett spel med en tjuv, ett annat plattformsspel och ett fotbollsspel av högsta klass. Är du redo att läsa vad du kommer kunna lira under nästa luriga månad?

Topp 25: #5 inFAMOUS

En uppföljare har precis lanserats till Playstation 4, men huruvida det är ett spel som hamnar på en topplista över de bästa spelen till den konsolen får vi se om några år. Nu är det däremot dags att ta en närmare titt på det första spelet i serien. Den här gången handlar det om övernaturliga krafter och ett ställningstagande är aktuellt. Ska du spela som ond eller god i inFAMOUS?

Speltoppen v.11 (2014)

Spelen som sålde mest i Sverige under vecka 11, 2014.

Ny trailer till Watch Dogs

Spelet som släpps till Playstation 3 och Playstation 4 den 26 maj har fått en ny trailer. Dessutom ska spelet släppas till Windows, Xbox 360 och Xbox One samma datum.

God of War Collection till Playstation Vita

Sonys Santa Monica Studio som bland annat utvecklar God of War har berättat att de snart kommer släppa God of War Collection, som inkluderar två spel.

Topp 25: #6 LittleBigPlanet

Har ni något emot om vi, för andra gången i vår artikelserie, låter Sackboy stå i rampljuset? Bra, för när vi nu nått fram till plats 6 är det nämligen hans debutspel som ska få uppmärksamheten. Det handlar alltså än en gång om LittleBigPlanet.

Rykte: Playstation 4 får PS2 och PS1-stöd

Enligt hemsidan OPM (Official Playstation Magazine) kommer dessa rykten från en människa som är inne i branschen, som kan sina saker och brukar vara trovärdig. Men hämta minst en skopa salt, för rykten är det.

Morsekod i The Order: 1886

På din Dualshock 4-kontroll till Playstation 4 har du en pekplatta, den kommer du använda för att skicka morsekod i The Order: 1886.

Wolfenstein i maj

Nästa spel i Wolfenstein-serien är Wolfenstein: The New Order och släpps den 23 maj 2014, till bland annat Playstation 3 och Playstation 4.

Sneak peak på Assassin's Creed: Unity

En trailer för nyligen utannonserade Assassin's Creed: Unity har kommit!

Speltoppen v.10 (2014)

Spelen som sålde mest i Sverige under vecka 10, 2014.

Teaser och trailer för 'Naval Strike' till Battlefield 4

Det kommande nedladdningsbara materialet Naval Strike till Battlefield 4 har fått en teaser och en trailer. Om du undrar vad Naval Strike innehåller, oroa dig inte.

Topp 25: #7 Burnout Paradise

Bilspelen har hittills lyst med sin frånvaro under vår sammanfattning av de bästa Playstation 3-spelen. På plats 7 ändras äntligen detta. Nu är det nämligen dags att vi drömmer oss tillbaka till paradiset. Här blandas hög fart med våldsamma krascher i en lekfull miljö. Välkomna in till Burnout Paradise.

Virtual Reality: Project Morpheus

Tidigt förra veckan tog vi upp rykten om att Sony arbetade på en Virtual Reality-maskin, något som nu har bekräftats och fått namnet Project Morpheus.

Lanseringstrailer för MGS: Ground Zeroes

Metal Gear Solid: Ground Zeroes som släpps den 21:a mars till Xbox 360, Playstation 3, Xbox One och Playstation 4 har fått en lanseringstrailer.

30 år på 13:37

Chefarkitekten för Playstation 4, Mark Cerny, har i en tretton minuter lång intervju berättat hur spelvärlden och utvecklandet har ändrats. Från tiden då Atari 2600 var på allas läppar tills idag, då han själv utöver att vara arkitekten för Playstation 4, även utvecklat spel som Knack.

Speltoppen v.9 (2014)

Spelen som sålde mest i Sverige under vecka 9, 2014.

Topp 25: #8 The Walking Dead

Vårt äventyr går vidare och på plats nummer 8 är det dags för en zombieapokalyps. Nu stöter vi inte på ett traditionellt spel utan det är ett spel uppbyggt av episoder. Grunderna finner vi bland serietidningar och efter en omväg till tv-seriernas värld hittade The Walking Dead även till spelkonsolerna.

50% chans att The Last of Us 2 kommer

Neil Druckmann och Bruce Stanley har i en AMA besvarat en fråga om The Last of Us 2, där de gav svaret att det är ungefär 50/50 om det kommer en uppföljare till det populära spelet.

EDF 2025 ute nu - med massiva insekter att döda

I det japanska spelet Earth Defense Force 2025 är det hög tid för dig att döda stora insekter. Spelet lanserades den 21 februari och du kan spela med en vän i samma soffa eller tre vänner via internet, på Playstation 3.

Topp 25: #9 Uncharted: Drake's Fortune

Nu har det på allvar börjat bli dags att utforska de allra bästa spelen till Playstation 3. Just ordet utforskning säger dessutom en hel del om spelet på plats 9. Här finner vi nämligen Unchartedsagans första inslag. Låt oss undersöka Uncharted: Drake's Fortune.

Rykten kring Mirrors Edge 2

En uppföljare till det svenskutvecklade Mirror's Edge blev bekräftat under förra årets E3. Det har varit tyst om spelet sedan dess men senaste dagarna har nya rykten om spelet kommit upp.

Trailer från Deep Down

Deep Down höll på att få en beta 22 februari, i samband med att Playstation 4 släpptes i Japan. Detta free 2 play-spel blev försenat och därmed betan likaså. Spelet planerades att släppas under sommaren men förseningen betyder att så inte blir fallet. Fast du kan trösta dig med en ganska ny trailer.

Avslöjar Sony en VR-maskin i mars?

Rykten går om att Sony kommer avslöja en Virtual Reality-maskin i mars.

'The Last of Us' blir film

Det verkar som att utvecklarna av spelet, Naughty Dog, har bestämt sig för att låta någon skapa en film som berör överlevnadsskräckspelet The Last of Us.

Topp 25: #10 Grand Theft Auto V

Med en utvecklingskostnad på över 137 miljoner dollar ställs det höga krav på försäljningssiffrorna. När sedan spelet slår branschrekord med en omsättning på över 800 miljoner dollar under det första dygnet, då vet man att spelet är på väg mot succé. Vad är det man får med en sådan budget och hur bra är egentligen GTA V?

Nytt Batman Arkham-spel utannonserat!

Batman: Arkham Knight har utannonserats. Det bjuds på en trailer och några intressanta faktarutor om spelet som släpps under 2014.

Jack Tretton slutar på Sony

Chefen för Sony Computer Entertainment America (SCEA) har bestämt sig för att lämna Sony, efter totalt nitton år arbetade i företaget.

Watch Dogs lanseringsdatum bekräftat

Ubisoft har avslöjat det exakta datumet när Watch Dogs släpps.

Topp 25: #11 Beyond Two Souls

Innan vi går in på topp 10 i vår nedräkning ska vi ta en närmare titt på ett spel som verkligen sticker ut ur mängden. Det här är inget traditionellt spel utan det är kort och gott ett Quantic Dream spel. Låt oss kika närmare på Beyond Two Souls.

Speltoppen v.8 (2014)

Spelen som sålde mest i Sverige under vecka 8, 2014.

Varför blev DriveClub försenat?

Det går rykten om att en specifik pryl försenade det kommande bilspelet till Playstation 4, DriveClub. En pryl som du sätter på huvudet för att få en lite mer verklig upplevelse.

Topp 25: #12 Battlefield: Bad Company 2

Vi har redan presenterat två spel från DICE när det nu är dags för studions tredje spel på vår topplista. Det är återigen dags för krig och förödelse. På plats nummer 12 bekantar vi oss med Battlefield: Bad Company 2.

EA: Digital försäljning snart förbi fysisk

Peter Moore, chefen på EA Sports har uttalat sig om hur digital handel snart är större än den fysiska försäljningen. Han säger att förändringen gynnar EA.

Playstation Plus-spel i mars

De har givit oss svaret. Under mars månad får du njuta av ett spel med zombier. Sedan har vi ett svenskutvecklat spel samt lite annat smått och gott som du med Playstation Plus kommer gilla helt gratis, utöver månadskostnaden såklart.

Nytt Tony Hawk i görningen

Ett nytt skateboardspel är på gång. Skateboardlegendaren Tony Hawk har berättat att det handlar om ett spel i Tony Hawk: Pro Skater-serien.

Begränsat lager på Playstation 4 till april

Sony har berättat att det kommer vara tunt med konsoler till konsumenterna ända till april.

Ny trailer till Thief

En ny trailer har kommit till spelet som släpps den 28 februari.

Speltoppen v.7 (2014)

Spelen som sålde mest i Sverige under vecka 7, 2014.

Tearaway billigare under några dagar

Playstation Vita-spelet Tearaway kommer till den 26 februari vara billigare än vanligt, om du vill ha spelet digitalt.

Topp 25: #13 Mirror's Edge

I Sochi har de svenska vinteridrottarna plockat en del medaljer. Vår lista har inte hunnit upp på medaljplats än, men de svenska utvecklarna är flitigt representerade här också. Om någon svensk utvecklare så småningom tar ett hopp upp på pallen får vi se men först ska vi kika närmare på Mirror's Edge.

Daylight släpps i april

Minns du vår nyhet om att utvecklarna Zombie Studios rekommenderade alla oss att bara springa framåt och inte kolla bakåt? Det spelet tipset gäller har nu fått ett datum.

Gammal spelserie till Playstation 4

Official Playstation Magazine har i sin tidning berättat om att det nästa månad kommer avslöjas en titel med stor betydelse, till Playstation 4. Ryktesmaskinen är igång, för mer än det avslöjar inte tidningen.

Trailer till The Order: 1886

Det har inte funnits mycket information kring detta hypade spel. Du befinner dig i London med en berättelse som utspelar sig flera hundra år bakåt i tiden. Du möter monster som hemskt nog varit människor tidigare. Fast nu har vi fått en helt ny video där du kan se spelmekaniken och lära dig lite mer om vad spelet går ut på.

Flappy Bird i LittleBigPlanet

Du har väl inte missat Flappy Bird. Ett spel till Android och iOS som många månader låg orört i de digitala butikerna. Fast en dag hände det något och det blev populärt. Plötsligt pratade alla om hur svårt det var att få poäng, där många hade problem med att få två eller varför inte 75 poäng. Sedan hände något unikt, spelet som drog in ungefär 300 000 kronor per dag, togs bort från butikerna.

Evolve; Förbered dig på jakt!

En actionladdad "Left 4 Dead" kopia letar sig fram till PlayStation 4.

GTA V har dragit in 430 miljoner på mikrotransaktioner

På tre månader mellan oktober till december tjänade Rockstar på ett ungefär 430 miljoner svenska kronor på mikrotransaktionerna som finns i Grand Theft Auto Vs onlinedel.

Speltoppen v.6 (2014)

Spelen som sålde mest i Sverige under vecka 6, 2014.

Topp 25: #14 Call of Duty 4: Modern Warfare

Det är återigen dags att strida med vapen och fordon. Än en gång slängs vi in i ett fiktivt krig där bland annat USA och Ryssland är delaktiga. För att undvika en kula mellan ögonen rekommenderar vi er att hålla huvudet lågt när vi nu ska titta in Call of Duty 4: Modern Warfare.

Skillnader på MGS: Ground Zeroes visas upp

Konami, skaparna av Metal Gear Solid: Ground Zeroes har visat upp några skillnader på de olika konsolerna som spelet släpps till.

Lanseringsdatumet för The Evil Within

Bethesda har avslöjat när The Evil Within släpps i Europa.

Statistik från Sony

Det går bra för Playstation 4 och det finns ingen tvekan om att Sony vill visa upp det. Nu har de kommit ut med lite smaskig statistik kring Playstation 4 och deras tjänster.

Topp 25: #15 Grand Theft Auto IV

En av de mest kontroversiella spelserierna någonsin måste givetvis finnas presenterad på vår lista över de bästa spelen till Playstation 3. Vi tar och beger oss till Liberty City för för att leva den amerikanska drömmen.

Mer berörande material från Dying Light

Utvecklarna av det kommande Zombie-spelet Dying Light har med tidigare spel gjort sig kända för deras berörande trailers, där man ska känna med karaktärerna i spelet. Denna gång är inget undantag.

Speldjävulen tar sina offer, men kan man resa sig?

Detta är min historia, skriven ur mitt perspektiv och på mitt sätt... #dontjudgeme

Mer rykten kring Sonys virtual reality-maskin

Kommer du kunna spela i 3D på din Playstation 4 inom kort?

Speltoppen v.5 (2014)

Spelen som sålde mest i Sverige under vecka 5, 2014.

Topp 25: #16 Assassin's Creed II

Jag klättrar upp för kyrktornet och spanar ut över området närmast runt mig. Jag ser en kärra med hö och dyker majestätiskt ner i den. Från min mjuka bädd drar jag in, och dödar, en vakt som inte hinner reagera. Inte ett enda spår lämnas efter mig när jag smyger vidare i Assassin's Creed II.

CoD utvecklas i treårsperioder

Tidigare har Infinity Ward och Treyarch arbetat på Call of Duty och släppt ett spel varannat år. Nu har Activision berättat att det kommit in en tredje spelstudio så att det blir tre års utvecklingstid.

The Order: 1886 har inget flerspelarläge

Andrea Pessino, en av utvecklarna har via twitter berättat att det inte kommer något flerspelarläge till det ganska välkända Playstation 4-liret The Order: 1886.

The Evil Within får ny trailer

Överlevnadsskräckspelet The Evil Within har fått en läskig trailer, som ska få dig att rysa. Släppdatumet är satt på 2014.

Det ultimata städarspelet ute nu

Dustforce är här! Ett plattformsspel där man är en akrobatisk städare eller städerska och du rent av springer genom banorna med din kvast och försöker uppnå så höga poäng som möjligt.

Sony arbetar på systemuppdateringar

Enligt den välkända industri-insidern Ahsan Rasheed så latar sig inte Sony när det kommer till systemuppdateringar på Playstation 4. Han säger att bra grejer närmar sig för användarna.

Läckt film visar Playstation Now

I en läckt film kan man se en person spela Killzone 3 på Playstation 4, via streamingtjänsten Playstation Now, tidigare kallat Gaikai. Filmen är från USA då det pågår en beta av tjänsten som började i slutet av förra månaden. Dålig kvalité på videon utlovas.

Topp 25: #17 Battlefield Bad Company

En lista över de bästa spelen till Playstation 3 utan ett spel från de svenska utvecklarna DICE? Självklart inte! På plats nummer 17 krigar vi med både vapen och fordon. Häng med när vi presenterar Battlefield Bad Company!

Nytt officiellt headset till Playstation 4

Sony har avslöjat Wireless Stereo Headset 2.0 som släpps den tolfte februari här i Sverige. Den fungerar bland annat till din PC, Mac, Playstation 3, Playstation Vita och Playstation 4.

Snabba fingrar med Surge Deluxe

Matcha block i olika färger. Det är uppgiften du har i Playstation Vita-spelet Surge Deluxe som har släppts i Nordamerika. Släppdatumet i Sverige är okänt. Fast du kanske nöjer dig med en trailer?

Allt du måste veta om Thief

Sony har kommit med en intressant video till det kommande smygspelet Thief. Där du får veta en del detaljer om spelet som bland annat släpps till Playstation 3 och Playstation 4.

Säljer NFS: Rivals dåligt?

Den svenska spelutvecklaren Ghost Games som skapade den senaste delen i Need for Speed verkar inte må så bra. Utvecklandet av en ny del i spelserien har blivit pausat. Det är bekräftat.

Sherlock Holmes visar upp sig i ny trailer

Gillar du att utreda brott? Då kan kommande Sherlock Holmes-spelet vara något för dig. Bilda dig en uppfattning med den nya trailern!

Tre nya trailers till South Park

Det var inte länge sedan vi fick se en bakom kulisserna från South Park. Nu har vi fått tre nya trailers, fast denna gång är det delar från berättelsen som visas.

Kommer Uncharted 4 under 2015?

Amazon har ändrat datumet på Uncharted 4 från 2014 till 2015.

Facebook fyller 10 år

Idag fyller Facebook 10 år, och vi tänkte ta tillfället i akt och berätta att vi finns på diverse sociala medier, som Facebook men även andra hemsidor som Twitter eller varför inte, Spotify!

Kommer GTA V till Playstation 4?

Det går rykten om att Grand Theft Auto V kommer släppas till den nyaste generationens konsoler i juni 2014. Fast som vanligt ska dessa rykten tas med en nypa salt.

Nytt Sonic på väg till Playstation 4?

Rykten visar på att det snart kommer ett nytt Sonic-spel!

Topp 25: #18 Tomb Raider: Underworld

Hur känner ni för en liten tankenöt såhär i början av veckan? Om vi alla tar och tänker på en kvinnlig spelkaraktär som har hängt med i mer än 15 år. Hon är väldigt äventyrlig av sig och spelserien har även blivit filmatiserad. Självklart är det Lara Croft som vi tänker på när vi kommer till plats 18 i nedräkning av de bästa spelen till Playstation 3. Här är vår presentation av Tomb Raider: Underworld.

Rambo: The Videogame har fått ett datum

Rälsskjutaren med Rambo i spetsen har fått ett datum!

Storbritannien: Playstation 4 säljer bättre än Xbox One

Sony har berättat i en tidigare presskonferens att Playstation 4 säljer bättre än Xbox One i Storbritannien. Då Xbox 360 sålt bättre än Playstation 3 i Storbritannien är detta en stor anledning till att fira för Playstation-divisionen på Sonys kontor.

Nyhetssummering januari 2014

Ja, vad hände egentligen under första månaden i 2014?

Kör radiostyrda bilar på Playstation 4

En relativt liten utvecklare kallad Beatshapers har utannonserat ett nytt spel till Playstation 4 där du kör radiostyrda bilar genom banor. Både i ett enspelarläge och flerspelarläge.

Playstation Plus-prenumerationerna har ökat lavinartat

Efter att Playstation 4 släpptes så har antalet som prenumererar på Playstation Plus tredubblats. Något som Sony nu bekräftat.

Gratis bil i Gran Turismo 6 när du fyller år

En uppdatering i Gran Turismo 6 gör att du får en gratis bil när du fyller år, tyvärr endast i spelet och inte i verkligheten.

PS Vita Slim i februari

Sony har avslöjat att PS Vita Slim släpps den sjunde februari, i Storbritannien.

Japanskt plattformsspel med anime till europa inom kort

SHORT PEACE: Ranko Tsukigime’s Longest Day är spelet som snart kommer till europa för Playstation 3. Det är nog inte den vanliga spelupplevelsen du är van vid.

Topp 25: #19 Journey

På plats 19 i vår väg mot det bästa Playstation 3 spelet går vi mot berget långt där borta i horisonten. Våra första steg tas i öknen men innan resan är över har vi även stött på såväl grottor som snö. Låt oss presentera Journey.

2.1 miljoner exemplar av Killzone: Shadow Fall har sålts

Sony har berättat att ett av deras lanseringsspel för Playstation 4 har sålt i enorma 2.1 miljoner exemplar!

Ny trailer från The Elder Scrolls Online

Bethesda bjuder på en filmisk trailer från deras kommande lir som släpps i juni till PC, Xbox One och Playstation 4. Åtta minuter bjuds du på.

Playstation 4 bakåtkompatibel trots allt?

Ett nytt rykte påstår att Playstation 4 kanske är bakåtkompatibel, även utan Playstation Now.

Speltoppen v.4 (2014)

Spelen som sålde mest i Sverige under vecka 4, 2014.

Sly Cooper blir animerad film

Mästertjuven Sly Cooper tänker ta sig in till biograferna 2016!

Topp 25: #20 Just Cause 2

I vår topplista av de bästa spelen till Playstation 3 har vi nu nått till plats 20. Här möts vi av ett svenskutvecklat spel som utspelar sig i en enorm ögrupp kallad Panau. Just Cause 2 låter spelaren göra vad som helst, när som helst, i ett väldigt hårt klimat.

Lanseringsdatum för Final Fantasy XIV: A Realm Reborn spikat

Playstation 3-versionen av Final Fantasy hade sitt lanseringsparty förra året men Playstation 4-versionen har behövt vänta. Förutom detta har utvecklarna även berättat att alla med en Playstation 4 i ägo kommer kunna spela betan av spelet från och med 22 februari.

Bakom kulisserna på kommande South Park

South Park är en populär animerad TV-serie som 2016 kommer ha sänts i 20 säsonger, dessutom har det kommit ut två långfilmer och ryktas om en tredje. Fast något som redan är bekräftat sedan länge är spelet, som du här kan höra skaparna av serien prata om.

Infamous-utvecklarna pratar om regn

I en ny trailer får vi se lite bakom kulisserna på det kommande Infamous-spelet. Staden och regn är i fokus när de försöker locka dig att köpa spelet där du går ut på äventyr med Delsin Rowe.

Minecraft har sålt en miljon exemplar

Skaparna av Minecraft har skrivit på deras hemsida att Minecraft sålt i en miljon exemplar till Playstation 3. Detta på nästan en månad.

Topp 25: #21 LittleBigPlanet 2

I vår nedräkning av de 25 bästa spelen till Playstation 3 har vi nu nått till plats 21. Här hittar vi en av de sötaste karaktärerna i ett spel någonsin. Vi pratar självklart om det charmtroll som Media Molecule har valt att kalla Sackboy. Det är dags att spela, skapa och dela tillsammans i LittleBigPlanet 2.

Ny trailer från Infamous: Second Son

En trailer innehållande ytterst lite gameplay men mycket beröm från speltidningar.

Driveclub får ny trailer och lanseras i sommar?

En ny trailer har dykt upp till DriveClub, men frågan är om det dröjer till sommaren innan spelet får visa vad det verkligen går för?

Underhåll av Playstation Network på måndag

Sony har meddelat att Playstation Network kommer att stängas ner för underhåll på måndag.

Kingdom Come: Deliverance på kickstarter

Vi har talat om detta spel tidigare, ett RPG som utspelar sig i medeltiden utan varken monster eller magi. Fast detta realistiska spel har ingen utgivare ännu och därför har de påbörjat en kickstarterinsamling.

Playstation Plus-spel i februari

Sony har berättat vilka spel Playstation Plus-ägare kommer få njuta av i februari. Det verkar bli en läskig månad med mycket skräck.

Längre trailer från nedladdningsbara materialet till The Last of Us

"Left Behind" har fått en längre trailer, där man får veta lite mer om berättelsen som vi kommer kunna köpa på alla hjärtans dag.

Tomb Raider körs i 60 fps

Den tidigare informationen om att Tomb Raider: Definitive Edition körs i 30 fps och 1080p var felaktig, nu har vi fått officiell information om att spelet körs i 60 fps och 1080p.

Speltoppen v.3 (2014)

Spelen som sålde mest i Sverige under vecka 3, 2014.

Tre nya bilder från The Division

Ubisoft har släppt tre nya bilder från svenskutvecklade Tom Clancy's The Division.

Topp 25: #22 Mass Effect

Artikelserien med de 25 bästa Playstation 3-spelen går vidare. På plats 22 möts vi av ett spel som egentligen inte skulle komma till Playstation 3. Det var nämligen exklusivt till Xbox 360, men när EA köpte upp utvecklaren av spelen hittade Mass Effect även till Playstation.

Får Playstation 3 en prissänkning i februari?

Åtminstone om man ska tro Michael Pachter.

Allt fler rapporter om korrupta sparfiler

CE-34878-0, ett felmeddelande på Playstation 4 som ökat ganska rejält senaste tiden. Sony är medvetna om det och undersöker problemen.

Tomb Raider: Definitive Edition i 1080p och 30fps

I en intervju med Eurogamer berättar Scot Amos (executive producer på Tomb Raider) att den kommande versionen till Xbox One och Playstation 4 kommer köras i 1080p och 30fps.

Don't Starve har fått en miljon spelare på Playstation 4

Playstation 4-spelet Don't Starve som i januari månad är gratis för alla Playstation Plus-ägare har nått en miljon köpare. En imponerande siffra, samtidigt undersöker de om spelet kan få en version på Playstation Vita.

Alien Isolation är oförutsägbart

I en intervju med Official PlayStation Magazine berättar skaparna av Alien: Isolation en av anledningarna till varför Alien: Isolations kommer vara läskigt, det är oförutsägbart!

Ubisoft arbetar på nytt Tetris

Tetris kommer släppas till Xbox One och Playstation 4, denna gång utvecklat av Ubisoft. En klassiker som sålt i 170 miljoner kopior kanske nu får fler miljoner i försäljningsstatistiken?

Bodycheck till Playstation Vita i år

Utvecklarna förklarar spelet som en sport, men du behöver inte gilla sport för att gilla Bodycheck. De berättar att senaste årens sportspel saknar något, kanske lite för jobbigt att spela eller griper inte tag i kaoset på spelplanen. Fast det är något detta spel ska lösa.

Call of Cthulhu till Playstation 4?

Howard Phillips Lovecrafts monster Cthulhu som han skapade år 1928 får ytterligare ett spel i sin samling till PC och nästa generations konsoler, som bör betyda Playstation 4.

Playstation Now till Europa 2015

Playstation Now utannonserades för några veckor sedan men då fick vi inte veta när en Europalansering skulle ske. Nu har däremot en tidsplan för lanseringen kommit fram och där framgår att Europa kommer få vänta ett år innan det är vår tur.

Topp 25: #23 Batman: Arkham City

Vår topplista på de bästa spelen till Playstation 3 har nu nått till plats 23 där vi reser till Gotham City. Det är återigen dags för Bruce Wayne att dra på sig Batmandräkten när vår resa går vidare till Batman: Arkham City!

Nytt material till Don't Starve i höst?

Klei Entertainment visar upp en teaser på helt nytt nedladdningsbart material som kommer till Don't Starve, "Reign of Giants" är namnet på det nya materialet.

Assassins Creed 3: Liberation till konsoler

Ursprungligen släpptes Liberation exklusivt till Playstation Vita. Fast nu kommer du kunna spela som Aveline de Grandpré till din stationära konsol då Assassins Creed 3: Liberation HD lanserats.

Spela som en bläckfisk i mars

Young Horses planerar att släppa Octodad: Dadliest Catch till Playstation 4 under mars 2014. Ett spel där du som en bläckfisk försöker leva ett normalt liv med hans människofamilj. Vrickat spel? Kolla in trailern och bedöm!

Gratis banor till Killzone: Shadow Fall

Guerilla Games har avslöjat att de snart kommer släppa två banor för flerspelarläget i Killzone. Banorna baseras på platser från enspelarläget och är trevligt nog, gratis!

Lampan på DS4 kommer fortsätta lysa

Det har varit en del önskemål om att kunna släcka ljuset på nya Dualshock 4-kontrollen när det inte används till spelet. Shuhei Yoshida har nu meddelat att lampan inte kommer att släckas.

IO Interactive skriver öppet brev till Hitman-fansen

Det har varit mycket rykten kring Hitman-seriens framtid under den senaste tiden. Nu har utvecklarna IO Interactive valt att offentliggöra ett brev riktat till alla fans av serien.

Ny Dark Souls 2 trailer

Nu har detta spel som släpps om mindre än två månader fått en ny trailer med namnet "Cursed Trailer". Kraftfull musik och tal utlovas...

Speltoppen v.2 (2014)

Spelen som sålde mest i Sverige under vecka 2, 2014.

Gratis nedladdningsbar bil till Gran Turismo 6

Om du laddat ner senaste uppdateringen har du tillgång till Toyota FT-1. En konceptbil som först gjordes i Gran Turismo 6, som nu även finns som konceptbil i verkligheten.

The Last of Us Left Behind på alla hjärtans dag?

Det sa bara klick så var dina planer ändrade, The Last of Us påkallar nämligen din uppmärksamhet även på alla hjärtans dag.

Sju minuter långt videoklipp från Alien: Isolations

Se på när IGN spelar och kommenterar ett sju minuter långt videoklipp från spelet Alien: Isolation. Ett spel som olikt från den förra delen, är skräck istället för action.

Topp 25: #24 Brütal Legend

Nedräkningen mot det bästa spelet till Playstation 3 går nu vidare. På plats 24 hittar vi ett samarbete mellan Tim Schafer och Jack Black som har valt att lägga fokuset på musik och närmare bestämt hårdrock. Ja, du kanske kan räkna ut att näst på tur i vår artikelserie är Brütal Legend.

Är nästa del i Metal Gear Solid redo att släppas?

Den japanska spelutvecklaren Hideo Kojima visar upp två bilder när han startar Metal Gear Solid V: Ground Zeroes på en Playstation 4. Det ser ut att fungera!

Sony ensamma på Taipei Game Show!

Det finns spelmässor av många olika storlekar. Snart är det dags för en något mindre i Taipei där Sony blir ensam, sett till de tre stora konsoltillverkarna, att ställa upp.

Se skillnaden på PS3 och PS4-versionen av Tomb Raider

Huvudkaraktären Lara Croft är på ön Yamatai för att rädda sina vänner, där har vi den korta berättelsen för Tomb Raider som släpptes till Playstation 3, Xbox 360 och PC för ett antal månader sedan. Men fler konsoler ska det bli, i slutet av januari månad kommer en "Definitive Edition" till Xbox One och Playstation 4 med bättre grafik.

Ny trailer från det nedladdningsbara materialet till The Last of Us

Igår rapporterade vi om "Left Behind", där vi visade en tre månader gammal trailer där det nedladdningsbara materialet avslöjades. Idag kom ytterligare en trailer. Där vi får möta Ellies vän Riley lite mer.

Vet du att? The Last of Us får nedladdningsbart material

Många vet nog om det, men kanske inte alla. I november förra året fick vi veta att The Last of Us får nedladdningsbart material. En ny berättelse i enspelarläget är vad man får med. När det släpps? Finns det ingen information om ännu.

Call of Duty: Ghosts visar upp nedladdningsbart material

Infinity Ward har bekräftat det första nedladdningsbara materialet som kommer till Call of Duty: Ghosts. Materialet har namnet "Onslaught" och släpps troligtvis ganska snart till Playstation.

Rykten går om att Driveclub snart släpps

Olika rykten kanske avslöjar att Driveclub släpps i februari. Men det finns en risk att ryktena inte gäller oss i Sverige utan snarare i Japan eller Amerika.

Är utvecklingstiden längre till Playstation 4?

Spelutvecklarna Capcom påstår att det tar längre tid att utveckla till dagens generation (Playstation 4) än förra generationen (Playstation 3). Känns det egentligen realistiskt och lagom?

Tio minuter gameplay från Infamous: Second Son

I ett tio minuter långt klipp får vi se en person spela det kommande spelet Infamous: Secon Son som släpps till Playstation 4 under 2014. Vi ser mycket som förstörs av Delsin, huvudkaraktären i det nya Infamous.

Buggar i Minecrafts Playstation 3-version ska lösas

4J Studios som utvecklar konsolversionerna av Minecraft har berättat att de känns vid om att spelet har ett antal stora buggar. Dessa problem kan dessutom orsaka att arbetet på Playstation Vita och Playstation 4-versionen blir lidande.

Rambo visar upp sig i ny trailer

Knivfajter och explosioner gillas. Det får vi veta om huvudkaraktären i Rambo: The Videogame som släpps under 2014 till PC, Xbox 360 och Playstation 3.

Sony berättar hur du kan spela på din Playstation Vita

I en kortare reklamsnutt berättar Sony hur man kan spela på sin bärbara konsol. De tar bland annat upp möjligheten att kunna spela ett spel på båda konsolerna och använda samma sparning.

Beyond Two Souls når upp till miljonen!

Ellen Page och William Dafoe som karaktärer i ett spel kan väl inte sluta med något annat än succé? Quantic Dream verkar åtminstone vara nöjda när de nu meddelar att spelet nått en miljon sålda exemplar.

Lite perspektiv över försäljningssiffrorna för Playstation 4

Okej, Playstation 4 sålde en miljon konsoler på 24 timmar vid sin release i Nordamerika. Under 2013 nådde samma konsol 4.2 miljoner, men vad betyder dessa siffror egentligen?

Tio saker du borde veta om Playstation Now

Playstation Access listar tio saker du borde veta om Playstation Now.

NASCAR 14 ute i februari

NASCAR och speciellt spelen brukar inte få någon större uppmärksamhet utanför Amerika. Men de få NASCAR-anhängarna i Sverige kan glädjas, för nu har utvecklarna kommit med en ny trailer med föraren Tony Stewart i spetsen.

Slenderman till Playstation 3

Slender: The Arrival är ett skräckspel som fått flertalet YouTube-kändisar att skrika rakt ut av rädsla när de suttit vid datorn. Konsolägarna har länge kunnat pusta ut då det inte funnits en version till någon konsol förut. Men snart kommer inte TV-spelare undan längre då spelet inom kort kommer till Playstation 3 och Xbox 360.

Sony stänger ner diverse spelservrar

Ingenting lever för evigt, inte ens onlinelägen till era favoritspel. Sony meddelar via sin hemsida åtta olika spel som kommer få sina spelservrar nedstängda under 2014.

Tested.com plockar isär en Playstation 4

Hur ser egentligen Playstation 4 ut på insidan?

Speltoppen v.1 (2014)

Spelen som sålde mest i Sverige under vecka 1, 2014.

VVVVVV kommer till Playstation Vita i år

Utvecklaren av spelet, Terry Cavanagh har berättat att spelet med det konstiga namnet VVVVVV släpps under 2014.

Playstation Now: Spela The Last of Us på Playstation Vita

IGN testar The Last of Us på Playstation Vita.

4.2 miljoner sålda Playstation 4 under 2013!

Mer än fyra miljoner konsoler såldes från lansering till den 28 december 2013.

Media Molecule på CES 2014

Skaparna av LittleBigPlanet diskuterade hur deras första spel kom till och kreativitet.

(Gaikai) Playstation Now utannonserat!

Strömmat spelande från internet!

'Vänd dig inte om' uppmanar Zombie Studios

Spelutvecklarna Zombie Studios bjuder på en läskig trailer på spelet Daylight.

Sony på CES 2014

Sony kommer ha en presskonferens på Consumer Electronics Show.

Topp 25: #25 Hitman Absolution

Vår nedräkning av de 25 bästa spelen till Playstation 3 ska nu ta sin början och på plats 25 möts vi av en lönnmördare som har en streckkod tatuerad i nacken. Det är alltså Agent 47 som genom Hitman: Absolution inleder vår presentation av de absolut bästa spelen till Playstation 3.

Är ett nytt LittleBigPlanet på väg?

Sony har registrerat två varumärken med namnet "LBP".

Topp 25: De bästa spelen till Playstation 3

Playstation 3 har nu funnits på marknaden i omkring 8 år. Under dessa år har vi fått ta del av en hel del mästerverk till spel som vi under de närmaste veckorna kommer att presentera för er.

Playstation 4 sålde bättre än Xbox One i Storbritannien 2013

Sony med sin Playstation 4 sålde bättre än Microsofts Xbox One under 2013 i Storbritannien. Allt detta enligt en rapport från Entertainment Retailers Association.

Stökigt hos Criterion Games

Under 2012 berättade Criterion Games att de tagit över kontrollen av Need For Speed. Lite drygt ett år senare har de släppt ifrån sig ansvaret för samma serie och i samma veva lämnade dessutom majoriteten av de anställda.

Microsoft: Sony har gjort ett bra jobb med Playstation 4

Phil Spencer säger att Sony gjort ett bra jobb med Playstation 4.

PS4-versionen av Planetside 2 är likvärdig PC-versionen

Matt Higby, creative director på spelet Planetside påstår att Playstation 4-versionen är likvärdig till PC-versionen när det kommer till grafiken.

Speltoppen v.52 (2013)

Spelen som sålde mest i Sverige under vecka 52, 2013.

Dubbla erfarenhetspoäng i Battlefield 4 under helgen

Med en hake, du måste vara Premium-medlem.

Michael Pachter tror på PS4 som konsolvinnare denna generation

Analytikern Michael Pachter tror på Sony. I hans senaste analys förutspår han PS4 som generationsvinnare.

Speltoppen v.51 (2013)

Spelen som sålde mest i Sverige under vecka 51, 2013.

Naughty Dog var nära att skrota namnet Uncharted

Uncharted serien klassas av många som den bästa spelserien till Playstation 3. Vad dock inte lika många känner till var att spelutvecklarna Naughty Dog var väldigt nära att skrota iden att döpa den till just Uncharted.

Nyhetssummering december 2013

Vad hände egentligen sista månaden i 2013?

Nytt till Batman Arkham Origins

Batman får nedladdningsbart material.

Första Playstation 4-reklamen i Japan ute nu

Hur försöker Sony locka till sig japanska konsumenter till att köpa Playstation 4?

Gott nytt år!

Vi på PSForum vill önska er alla ett gott nytt år!

Nytt Batman Arkham-spel avslöjas kanske 31 december

En facebooksida skvallrar om något nytt, kanske ett nytt spel i Batman Arkham-serien?

nDreams utvecklar ett nytt spel till Playstation 4

Ett av spelföretagen som utvecklar den ganska populära virtuella mötesplatsen 'Home' gör ett nytt exklusivt spel till nästa generations konsol, Playstation 4.

Playstation Home kommer fortsätta att utvecklas

nDreams fortsätter utveckla den virtuella mötesplatsen till Playstation 3 som tydligen fastnat i den ständiga betan. För att göra en mötesplats med stora möjligheter, ännu större?

Medeltida rollspel utannonserat

Kingdom Come: Deliverance utannonserades för lite mer än en vecka sedan och tyvärr missades det helt i julruschen. Men nu finns det en del information, någon bild samt video om spelet!

Flertalet nya bilder från Free 2 Play-liret Deep Down

Deep Down är ett RPG från Capcom som släpps till Playstation 4 under 2014. Det finns nu några bilder att beskåda.

Vinnaren utsedd i del 2 av tävlingen!

Vi har nu nått 200 medlemmar och det betyder att vi utsett vinnaren i del två av lanseringstävlingen vi har.

20 rekommenderade Playstation 4-spel under 2014

Sony tipsar om 20 spel som släpps till Playstation 4 under 2014.

Gran Turismo i kampanj mot alkohol i trafiken

I en belgisk reklam mot alkohol i trafiken spelar en av världens bästa Gran Turismo-spelare när han är påverkad av alkohol. Det går inte bra, alls.

Julig trailer från Dying Light

Skaparna av Dead Island (Techland) släpper ett nytt zombiespel under 2014 och nu har de kommit med en ryslig trailer av spelet. Dying Light som släpps bland annat till Playstation 4 är vad trailern handlar om.

God jul!

Vi på PSForum önskar er alla en god jul. Ta det lugnt med julmusten och skinkan så fortsätter vi diskutera Playstation i många år framöver.

Playstation Plus-spel i januari

Om du har Playstation Plus har du säkerligen koll på att du kan få ett antal gratis titlar från Playstation Store. Häromdagen avslöjade Sony vilka spel som kommer i januari.

Electronic Arts blir stämda på grund av Battlefield 4

Att Battlefield 4 lanserats med många buggar och problem har de flesta spelare märkt av. Nu har även en grupp av Electronic Arts egna investerare (aktieägare) tröttnat på reaktionerna och stämt företaget i en så kallad grupptalan. Och de pekar särskilt ut Playstation 4-versionen av spelet.

Tre veckor med PlayStation 4

Har PlayStation 4 det som krävs för att imponera på mig efter tre veckors användande? Let's find out!

Lanseringen av PS4 har ökat Playstation Vitas försäljning

Efter att Playstation 4 lanserades har Playstation Vitas försäljning ökat ganska mycket. Men kan Sony jubla redan?

Provspela Killzone Shadow Fall gratis

Sony och Guerilla Games har beslutat sig för att erbjuda dig en gratis helg tillsammans med multiplayerläget tillhörande Killzone Shadow Fall. Om lite drygt en vecka får du alltså en möjlighet att undersöka om spelet är något för dig eller inte.

FlOw ute till Playstation 4 och Playstation Vita!

Nu har Thatgamecompany släppt en portning av sitt första spel FlOw, till Playstation 4 och Playstation Vita.

Playstation Mobile nu i Sverige

Om du äger en Playstation-certified smartphone eller surfplatta är detta glada nyheter för dig. Du kan exempelvis köpa ett spel via Playstation Mobile på din smartphone, sedan kan du enkelt ladda ner och spela det spelet inte bara på din mobil, utan även din surfplatta och Playstation Vita!

Minecraft till Playstation 3!

En svensk succé. Det är ingen överdrift när man förklarar vad Minecraft är. Idag släpps spelet till Playstation 3 via Sony Entertainment Network Store.

Recension: Knack

En ny konsolgeneration har precis börjat ta sin form och för att få ett övertag mot konkurrenterna behövs det välgjorda exklusiva spel. Knack är ett av dessa spel som är tänkt ska bära Playstation 4 på sina axlar under lanseringsfasen. En tyngd som inte vem som helst skulle klara av, men nog borde Knack vara tillräckligt stark för detta ärofyllda uppdrag då han till vardags lyfter stridsvagnar på sina axlar!?

Vinnaren utsedd i del 1 av tävlingen!

Vinnaren blev Rodah, frågan var "Vad är det bästa med PSForum.se?" och hans vinnande svar blev "Det absolut bästa med PSForum är gemenskapen och stämningen bland medlemmarna. Forumet har en personlighet, har "hängt" på andra forum men blir alltid att jag slutar för att jag tycker det är för opersonligt och oftast för stort. Här är det mer intimt och trevligt. Som ett andra hem.".

Blandade betyg för PS3-exklusiva Gran Turismo 6

Fler och fler recensioner dimper ner över internet och efter att ha läst några av dem så kan jag konstatera att meningarna skiljer sig om man väljer att se det som ett bilspel eller racingsimulator. Någon kallar det flopp och andra som det bästa i serien.

Playstation 4 slår flera försäljningsrekord

En miljon sålda konsoler på ett dygn i Nordamerika i samband med releasen men hur gick det egentligen för Playstation 4 när den äntligen lanserades i Europa?

Tävling!

Det blev en oerhört lyckad lansering för PSForum.se, och det ska vi fira med en tävling där du kan vinna priser!

Nyheter på PSForum!

Här kommer en genomgång på vad som är nytt på PSForum, jämfört med Playstation-3.se!

Historian bakom PSForum

Hur uppkom egentligen PSForum.se?