Nyheter / Sony har bekräftat systemuppdateringen 2.50

Sony har bekräftat systemuppdateringen 2.50

Tidigare i veckan så kom det upp rykten om en ny systemuppdatering som skulle lägga till flertalet efterlängtade funktioner. Sony har nu bekräftat uppdateringen och de kallar den "Yukimura".
Den tidigare ryktade stora uppdateringen kommer. Den kommer förmodligen inte innehålla alla funktioner som det spekulerats om men en stor del. Låt oss gå igenom en lista på vad som ska anlända. En maffig lista som kommer göra många här glada. Garanterat! Om man undrar när den nya systemprogramvaran kommer så säger Sony att mer information kommer vid ett senare skede. Alltså får vi vänta på ett släppdatum.

http://psforum.se/static/upload/news/1143/medium/6479.png
En bild som tidigare bara var ett rykte, visade sanningen.


Suspend/Resume
Sony har pratat om detta sedan de avslöjade Playstation 4. Vilket skedde någon gång under februari 2013. Med denna funktion så kan man gå in i viloläget när man spelar ett spel. För att sedan fortsätta på samma punkt när man startar upp konsolen igen.

Sub-account till master account
En funktion som redan finns, men för att kunna göra det i dagsläget krävs det en webbläsare. När "Yukimura" kommer så kommer man kunna göra det direkt i sin Playstation 4-konsol.

Sök vänner på facebook
Sociala medier spelar en stor roll i dagens samhälle. Därmed spelar även dessa medier stor roll för TV-spelens värld. Efter uppdateringen kommer det finnas möjlighet att prata med och göra sina vänlistor större via Playstation 4. Ett annat exempel är att man kommer kunna söka efter sina facebookvänner som har samma konsol.

Remote Play och Share Play i 60fps
Efter uppdateringen så kommer det finnas möjlighet att själv ändra bilduppdateringen. Om man sitter på en riktigt bra uppkoppling så ska man inte längre hindras av begränsningar i systemprogramvaran. Med andra ord så kommer det bara vara ett knapptryck bort att välja mellan 30 eller 60 frames per second.

Ändra knappkonfigurationen
2.50 ger en möjlighet för alla att ändra vilka knappar som ska användas till vad. Om man sitter i ett spel där man skjuter med R2 och det inte går att ändra. Så kommer det finnas möjlighet att via konsolens inställningar ändra knapparna till det man föredrar.

Text till tal
Möjligheterna blir större med Yukimura. Man kommer kunna få texten som står på skärmen, i tal. Välja större text, zooma i bilder, större fonter. Användargränssnitt med mer kontrast. Eller varför inte inverterade färger som kan vara passande för den färgblinda.

Förbättrade trophies
När man får en trophy så kommer automatiskt ett skärmklipp tas. Enklare att visa att man fått en trevlig trophy för sina vänner eller ovänner. Andra nyheter är att det kommer finnas mer möjligheter till att sortera sina trophylistor. Kommer gå att sortera bort spel där man inte tagit en enda trophy.

Dailymotion
YouTube och Facebook är två möjligheter när man vill ladda upp klipp via Share Play. I kommande uppdateringen ges en möjlighet till, Dailymotion.

Källor

PS4 Update 2.50: codenamed “Yukimura”

Övrig information

Skriven av Samuel (Samuel)
Datum: 12 Mars, 2015