Nyheter / Skaparen av Minecraft i en 20 000 tecken lång intervju

Skaparen av Minecraft i en 20 000 tecken lång intervju

Om man letar efter lite kvällsläsning så kan man alltid lägga in en intervju i sin läslista. Massvis med stycken där Markus "Notch" Persson berättar om försäljningen av hans företag, Forbes förklarar hans uppväxt och mycket annat som kan intressera den spelintresserade. Eller egentligen vem som helst som imponeras av folk som säljer sina företag för 20 miljarder kronor.
http://psforum.se/static/upload/news/73/medium/6441.png
Miljardären från hälsingland.

När man pratar om Minecraft så riskerar man inte att överdriva när man säger vilken succé det handlar om. Barn, ungdomar och vuxna spelar det ganska fyrkantiga spelet på många olika plattformar. Allt från PC och mobila enheter till konsoler som Playstation 4. Grundaren av spelet började sin jobbkarriär på King, företaget som skapade Candy Crush Saga. Ett populärt spel som ändå inte når upp till den otroliga succé Minecraft är som sålt i över 50 miljoner exemplar. Ett av världens mest sålda spel.

En annan intressant punkt ur intervjun är att ett skämt kan ha startat försäljningen av företaget. Markus skrev ett twitterinlägg där han frågade om någon hade lusten att köpa hans del (cirka 71 procent) av Mojang. En av medarbetarna (Carl Manneh) på Mojang fick inom en minut ett samtal från Microsoft där de frågade om Markus var seriös. Där började en lång resa mot försäljning och en tyst Markus Persson som inte egentligen talat ut förrän nu.

Läs hela intervjun på Forbes här.

Övrig information

Skriven av Samuel (Samuel)
Datum: 4 Mars, 2015