Nyheter / 4.2 miljoner sålda Playstation 4 under 2013!

4.2 miljoner sålda Playstation 4 under 2013!

Mer än fyra miljoner konsoler såldes från lansering till den 28 december 2013.
http://psforum.se/static/upload/news/67/medium/106.png
Mer än fyra miljoner konsoler med medföljande lådor har sålts.


Under Kaz Hirais presentation (keynote) på CES 2014 avslöjade Group CEO på Sony Computer Entertainment, Andrew House något imponerande. Nämligen att den 28:e december 2013 hade det sålts totalt 4.2 miljoner Playstation 4! För cirka en månad sedan rapporterade vi om att konsolen hade sålts i 2.1 miljoner exemplar. Med andra ord dubblades säljandet.

Om du undrar över hur statistiken räknas, så är försäljningsstatistiken räknat i sålda till kunder och inte återförsäljare som det ibland kan vara. Det gör mängden sålda konsoler än mer maffigt. Men där slutar inte statistiken, det har sålts ungefär 9,7 miljoner "software sales", alltså spel fysiskt och digitalt. Samt har Playstation Plus-användarna ökat ganska rejält, från lanseringen i Amerika till slutet av året ökade användarbasen för betaltjänsten med 90 procent.

Detta är nog statistik som både Sony och Playstation-divisionen på företaget jublar över. Jack Tretton, CEO på Sony Amerika hade sina försäljningsprognoser på tre miljoner under första året som Playstation 4 var lanserad. Med andra ord sålde konsolen synnerligen i ett högt antal när den sålde en miljon mer än väntat.

Fem miljoner sålda konsoler efter mars 2014, det är en annan prognos som Jack gjorde innan lanseringen. Tror du hans gissningar går i uppfyllelse?
Sida: 1
8 Januari, 2014 #1
pellex2
Medlem

Registrerad: 2013-11-29
"Fem miljoner sålda konsoler efter mars 2014, det är en annan prognos som Jack gjorde innan lanseringen. Tror du hans gissningar går i uppfyllelse?"

Lätt, japan är ju kvar!
8 Januari, 2014 #2
Samuel
Skribent

Registrerad: 2013-11-27
"Fem miljoner sålda konsoler efter mars 2014, det är en annan prognos som Jack gjorde innan lanseringen. Tror du hans gissningar går i uppfyllelse?"

Lätt, japan är ju kvar!
Jag tror att försäljningen kommer gå ner och inte sälja som den gör nu men nog når den upp till fem miljoner. Första tanken är att Jack Tretton sa tre miljoner första gången och det nåddes upp utan problem, då kommer nog hans andra gissning också nås upp. Sedan om man kollar på siffrorna är det bara 900 000 konsoler kvar, det kommer den ju sälja i andra länder än Japan utan problem.

För er som är intresserade av konkurrenten Xbox One så hade den sålt tre miljoner i slutet av året. Så Playstation 4 leder just nu men det är ganska svårt att ta till några slutsatser där, då konsolerna är lanserade i olika länder m.m. Något som verkar vara för båda är att konsolerna är slutsålda och svåra att få tag på.
8 Januari, 2014
Senast uppdaterad 8 Januari, 2014.
#3
Zarlor
Medlem

Registrerad: 2013-11-29
Vad är det man säger?

"Det går bra nu!"?
10 Januari, 2014 #4
Samuel
Skribent

Registrerad: 2013-11-27
Vad är det man säger?

"Det går bra nu!"?
Sony verkar ju darra lite när det kommer till ekonomin, så detta är nog en glad syn för alla som jobbar på företaget. Sedan tycker jag det känns ganska välförtjänt. Sony har varit riktigt bra senaste åren med spelen. Hjälper de mindre spelföretagen och välkomnar indieprojekt.
Sida: 1