Konsoler / PlayStation 3 / Vanliga frågor och svar

Efter att jag har bytt TV får jag ingen bild från PS3:an

Testa att hålla inne startknappen på konsolen i 5 sekunder under uppstart. Det ska pipa ett par gånger. Hjälper inte detta får du gärna fråga om hjälp i forumet.

Till menyn

Kan man använda Playstation 3 som en multimediamaskin?

I sitt grundutförande är Playstation 3 en väldigt bra multimediamaskin med stöd för det flesta skiv- och mediaformat. Playstation 3 är dessutom DLNA-kompatibel, vilket innebär att man kan strömma film och musik från andra liknande enheter. En vanlig PC kan även strömma media till Playstation 3, men då krävs en särskild mjukvara. Det finns flera bra gratisalternativ för detta.

Till menyn

Jag har fått en felkod (tex 80710092), hur löser jag problemet?

Det finns såklart ingen generell lösning på alla dessa felkoder. Men det absolut vanligaste orsaken till att man inte kan logga in på Playstation Network är att Sony har plockat ner servrarna för underhåll eller uppdatering. Om man behöver hjälp med någon felkod så fråga i forumet.

Till menyn

Har Playstation 3 stöd för stereoskopisk 3D?

Ja, sedan firmware version 3.50 har Playstation 3 stöd för stereoskopisk 3D i både filmer och spel. Dock kräver det att du har en film/spel och en TV som klarar av att spela upp i 3D.

Till menyn

Går det att titta på 3D-filmer?

Ja, det funkar alldeles utmärkt att kolla på 3D-filmer via Playstation 3 om din TV stöder 3D.

Till menyn

Vad är troféer/trophies?

Troféer är en liten belöning som du får när du har klarat vissa speciella moment i spel. Till exempel om du har klarat av en bana eller dödat 100 fiender med ett visst vapen. Alla troféer delas in i 4 nivåer, oftast beroende på hur svårt det är att få av trofén. Brons, silver och guld. Dessutom finns det en platinumtrofé som du belönas med när du har tagit ett spels samtliga troféer (DLC ej inräknat).

Till menyn

Kan man använda sina troféer till något vettigt?

Nej, troféer har ännu inget ordentligt användningsområde. Det enda du kan göra med dina troféer är att jämföra din trofésamling med dina PSN-vänner. Om du fyller i ditt PSN-namn under dina inställningar här på siten visas ett snyggt trofékort när någon besöker din profil. Dock behöver du logga in på playstation.se för att ditt trofékort ska uppdateras.

Till menyn

Är Playstation 3 regionsfri?

Både ja och nej. När det handlar om spel så är Playstation 3 regionsfri. Men inte när det gäller filmer. Dock så är de flesta filmer som säljs i USA regionsfria så oftast fungerar det att kolla på filmer som man importerat från USA. Men var noga med att kolla så att filmen antingen är regionsfri eller Region B innan du beställer.

Till menyn

Går det att installera Linux?

Nej det går inte längre att installera Linux på Playstation 3 på grund av en säkerhetsuppgradering som Sony släppts 1: april 2010. Det har aldrig gått att installera Linux på slim-modellerna utan det är bara de tjocka originalmodellerna som hade stöd för Linux. Om du har en gammal Playstation 3 som har firmware 3.20 eller lägre så kan du fortfarande installera Linux på den.

Till menyn

Saknar du någon fråga?

Ställ gärna frågan i forumet, så får du förmodligen ett svar. Vi försöker uppdatera med frågor så gott vi kan men det saknas såklart frågor och svar på mycket.

Till menyn